Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Češi poprvé trénovali v Helsinkách

Helsinky - Čeští hokejisté si v podvečer poprvé zatrénovali v helsinské Hartwall Aréně, kde v sobotu budou v semifinále mistrovství světa bojovat proti Slovensku. Po přesunu leteckým speciálem ze Stockholmu chyběl na ledě odpočívající Martin Erat a dříve do kabiny zamířil také Milan Michálek, který má drobné potíže s třísly. "Dal jsem si pauzu a potřeboval jsem trošku regeneraci, abych se připravil na sobotní zápas," vysvětlil Erat.

Trénink české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Střelec vítězné branky ze čtvrtfinále Michálek měl potíže s tříslem už v minulých dnech a jeho start to nijak neohrožuje. "Doufám, že to zítra bude lepší. Dneska bylo ztuhlé po tom letu a celodenním cestování. Bylo dobré se vybruslit, vypotit, abychom se zítra cítili líp," prohlásil Michálek. Svou druhou trefu na turnaji, kterou 29 vteřin před koncem rozhodl, si ve čtvrtek vychutnal. "Usínalo se dobře. Bylo to příjemné a jen doufám, že těch šťastných momentů bude ještě hodně," dodal Michálek.

Hokejisté se ráno rozloučili se Stockholmem a po hodinovém letu do Helsinek se ubytovali v hotelu Sokos Presidentti. Hned se ale chystali na trénink. Zatímco Češi se museli do dějiště přesouvat, jejich sobotní soupeř hraje v Helsinkách celý turnaj. "Je to dané. Všichni jsme o tom věděli, že se budeme stěhovat, pokud uspějeme. Nedá se říct výhoda nebo nevýhoda. My se na to prostě musíme připravit," nechtěl se asistent trenéra Josef Paleček vymlouvat na cestování.

Kabinu, kterou převzali Češi po vyřazených Američanech, zabydlují maséři a kustodi Zdeněk Šmíd, Petr Ondráček a Jaroslav Kugler. "Jsme tu chvíli. Kluci to všechno nachystají, abychom se v ní cítili jako doma, přišli tam zítra, vlítli na ně a zápas odehráli na sto dvacet procent," podotkl obránce Ondřej Němec. Sám neměl tak klidné spaní jako třeba Michálek. "Noc byla horší než cesta. Člověk měl po utkání rozbouřený adrenalin. Byli jsme všichni rádi, že jsme to zvládli. Trénink byl na vypocení a každý si půjde odpočinout," dodal Němec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články