Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nedvěd: Hráli jsme strojový hokej

Stockholm - Čtyřicetiletému útočníkovi Petru Nedvědovi se proti hokejistům Švédska konečně podařila odplata za porážky, které zažil ve finále na olympijských hrách v roce 1994 v dresu Kanady či v českých barvách na Světovém poháru o dva roky později. Zkušený centr měl z výkonu týmu ve čtvrtfinále mistrovství světa po celý zápas dobrý pocit a byl rád, že mužstvo nezlomilo ani rychlé vyrovnání Švédů z 1:3 na 3:3.

Petr Nedvěd v národním dresu
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Většinou to mančaft skopne dolů z koně, ale my jsme jeli dál trošku Váňovým stylem až do cíle," řekl Nedvěd. "Nechali jsme je vyrovnat, ale pak se to štěstíčko přiklonilo k nám. Dneska jsme hráli takový strojový hokej, šli jsme za tím střídání po střídání, i když jsme gól dostali, šla další lajna a hrála stejně."

Střelci vítězné branky Milanu Michálkovi prý věštil podařený večer. "Říkal jsem mu, že bude mít velký zápas, a měl. Možná, že mu to tam dosud tak nepadalo, ale takový hráč se narodil pro takový zápasy a dneska to ukázal," řekl Nedvěd.

Švédům se sestavou plnou hvězd z NHL oplatili Češi porážku ze základní skupiny v daleko důležitějším utkání. "Říkali jsme si hlavně, že to jsou jen lidi z masa a kostí. Nechtěli jsme jen bránit a čekat na nějaké brejky. Když jsme měli šanci, tak jsme do toho kopli, a myslím si, že jsme byli více než vyrovnaným soupeřem a zasloužili jsme si vyhrát," pokračoval Nedvěd.

Švédové vypadli ve čtvrtfinále naposledy v roce 2000, rekordní sérii jim teď český tým přerušil. "Už před zápasem jsem tušil, že to bude vynikající. Věřil jsem, ale nečekal jsem takový výkon. Klobouk dolů před všemi hráči," navázal Nedvěd. Ocenil výkon gólmana Jakuba Kováře. "To je kapitola sama o sobě. Byl opět vynikající a dal nám šanci vyhrát."

Souboj se Slovenskem v sobotním semifinále v Helsinkách podle něj nebude jednoduchý. "Asi mají velkou formu. Ne nadarmo porazili Kanadu, viděl jsem třetí třetinu, když prohrávali 2:3. Pak využili jednu přesilovku a třetí třetinu odehráli dobře. Asi to svědčí o jejich výkonnosti, takže to bude těžký zápas, ale těšíme se," dodal Nedvěd.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články