Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

O tomhle jsem snil, přiznal Kovář po životním zápase

Stockholm - Nejdůležitější zápas v kariéře odchytal ve čtvrtfinále mistrovství světa brankář Jakub Kovář. A zvládl jej na výbornou. I díky řadě jeho skvělých zákroků český tým porazil Švédsko a v sobotu čeká Hadamczikův výběr v Helsinkách semifinálový souboj se Slovenskem. "Ten konec byl úplně úžasný. Když vidíte, že je konec, a vidíte kluky s úsměvy, jak se na vás hrnou, jak jsou šťastní a jak se všichni objímají... To jsou asi ty nejhezčí okamžiky a chvíle, na které pak člověk vzpomíná," přiznal Kovář po zápase, který Česko vyhrálo 4:3.

Českobudějovický brankář přiznal, že v závěru už čekal, že se bude prodlužovat. "Zápas se překlápěl z jedné strany na druhou a jsem rád, že jsme zabrali ve správný čas. Na konci jsem si říkal: 'Sakra, ještě jedou k nám a asi něco stihnou.' Milan mu to ale vypíchl a pak jsem si jen říkal: 'Tref to, tref to'," uvedl s úsměvem brankář, jenž si připsal 36 úspěšných zákroků. "Teprve, až si sednu a trochu se to zklidní, tak si uvědomím, že jsme postoupili a splnili tím to, na co jsme tady dva měsíce trénovali," řekl.

Kovář několikrát český tým výrazně podržel. Nejtěžší zákroky si připsal vždy krátce poté, co inkasoval. "Vždy nás pak ještě zatlačili a měli šance. My jsme je ale měli také a bylo to o tom, kdo je využije. Nakonec jsme se trefili těsně před koncem, což bylo perfektní. Celkově to byla pěkná šichta a díky tomu, že to bylo většinou vyrovnané, to bylo i o nervech," uvedl Kovář.

Český tým se Švédy v základní skupině vcelku jednoznačně prohrál, v klíčovém duelu turnaje ale hrál mnohem lépe. "Věděli jsme, že Švédové jsou ohromně silní. Ale také jsme věděli, že poprvé nás porazilo to, že jsme se jich báli. Teď jsme si řekli, že se jich bát nebudeme a že jim ukážeme takovou stránku naší hry, že se budou muset bát oni nás. Tak to možná i bylo, a proto jsme v rozhodujících fázích měli navrch," zhodnotila zápas momentální jednička národního týmu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články