Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slováky rozhodně nepodceníme, řekl Plekanec

Stockholm – Kapitán českých hokejistů Tomáš Plekanec je rád za celkovou hru, kterou se svými spoluhráči předvedl v utkání se Švédskem. Důležitá podle něj byla hlavně první branka Petra Nedvěda, která nasměrovala další vývoj zápasu. "Pak jsme začali hrát skvěle," uvedl. I tak je ale stále co vychytávat.

"Hráli jsme výborný hokej," řekl Plekanec s tím, že po první třetině přišla menší pasivita v druhé části. "Párkrát za sebou jsme špatně vystřídali. Obránci to mají opravdu daleko, někdy se to stane. To je hokej," dodal. Úplně spokojený nebyl ani se závěrečným dějstvím, kdy Ericsson srovnal na 3:3.

Důležitý ale byl hlavně vyrovnávací gól na začátku zápau. "Myslím, že je trochu zaskočil. Začali jsme výborně bruslit a měli jsme výborně postavenou obranu ve středním pásmu, dobře jsme napadali. Švédové si nevěděli rady a z toho vyplynuly brejky, které jsme měli," vysvětlil.

O tom, co se dělo po čtvrtfinálovém duelu v kabině, moc mluvit nechtěl. "Nebylo by to publikovatelné," odvětil se smíchem. Teď ho čeká přesun do Helsinek, kam by se měl český tým vydat v pátek v poledne. O den později ho čeká semifinálový duel se Slováky.

"Bude to strašně těžký zápas. Oni hrají výborně týmově. Nepřichází v úvahu, že bychom si mysleli, že to bude lehčí než třeba s Kanadou. Budeme na to výborně připraveni a v žádném případě se nestane, že bychom mluvili o nějakém podcenění," řekl Plekanec.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články