Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Michálek: Odehráli jsme super zápas

Stockholm - Jeden z nejdůležitějších gólů v kariéře Milana Michálka posunul české hokejisty do semifinále mistrovství světa. Na turnaji čekají národní tým ještě dva zápasy a elitní střelec Michálek věří, že se bude radovat i v neděli večer po posledním duelu.

"Je to pěkné, že jsem si to nechal na dnešní zápas, ale jedeme dál. Čekají nás ještě dva důležité zápasy a doufám, že je vyhrajeme," řekl Michálek České televizi. Rodák z Jindřichova Hradce se v předešlých duelech střelecky trápil a měl na kontě jen jeden gól. "Teď jsme na koni. Hráli jsme proti jednomu z nejlepších týmů a odehráli jsme super zápas," podotkl.

Cesta k vítězství ale rozhodně nebyla snadná. "Byla to pořádná šichta. Hlavně v tom, že až na tu chvíli, kdy jsme vedli o dva góly, byl zápas celou dobu vyrovnaný. Bylo to i hodně o nervech a vlastně to skončilo až tou poslední minutou. Takže to byl docela záhul dneska," ulevil si brankář Jakub Kovář.

Český tým zřejmě předvedl svůj nejlepší a nejzodpovědnější výkon na turnaji. "Klobouk dolů. Všichni dneska makali, a i když jsme pak dostali dva rychlé góly na konci druhé a začátku třetí třetiny, hráli jsme takový strojový hokej. I když jsme dostali gól, přišla další lajna a hrála stejně," chválí tým Petr Nedvěd.

Duel rozhodl Milan Michálek poté, co obehrál o puk Niklase Perssona v rohu u mantinelu. "Někdy to tak je, že seberete puk a dáte gól z ničeho," usmíval se. Brankáře Viktora Fastha překonal střelou pod horní tyč. "Věděl jsem, že půjde dolů, proto jsem to tak střílel. A jsem rád, že to vyšlo," řekl.

Švédům k úspěchu nepomohly ani branky na konci druhé a začátku třetí třetiny, kdy se jim podařilo smazat dvougólové manko. „Švédové hráli doma a vyplynulo to z toho tlaku, který měli ke konci druhé třetiny. Gól tam nakonec dostrkali a to samé na začátku třetí třetiny. Důležité ale bylo, že jsme se zvedli a hráli pořád svou hru,“ popisuje jeden ze střelců českého týmu Jiří Novotný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články