Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rusko má jeden z nejsilnějších týmů, ocenil Thoresen

Stockholm - Čtvrtfinálový duel na mistrovství světa mezi hokejisty Ruska a Norska bude také soubojem dvou nejproduktivnějších hráčů turnaje. Norský útočník Patrick Thoresen v závěru základní části předstihl v čele kanadského bodování hvězdného Jevgenije Malkina, teď se proti němu postaví přímo na ledě. A Thoresen si je dobře vědom, že jednoduchý zápas jeho tým nečeká.

Radost hokejistů Ruska
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Ruský tým je hodně silný. V mužstvu je řada špičkových hráčů hodných úcty. Stejně jako v předešlých letech je to jeden z nejsilnějších týmů na šampionátu," uvedl pro Sovětskij sport Thoresen, který proti řadě ruských hráčů nastupuje v KHL.

Osmadvacetiletý hráč Petrohradu má na MS na kontě šestnáct kanadských bodů za šest branek a deset asistencí. Ve čtvrtfinále se jeho tým bude muset vyrovnat i s tím, že Rusko posílila další dvojice hvězd Alexandři Ovečkin a Sjomin z Washingtonu, kteří ve čtvrtek poprvé zasáhnou do turnaje.

"Samozřejmě, s těmito hráči bude Rusko ještě silnější. Ale vyhráli jste sedmkrát za sebou, tak proč měnit sestavu?" poukázal Thoresen na skutečnost, že sborná jako jediný tým na šampionátu ještě neztratila ani bod, přesto se rozhodla ještě mužstvo pro klíčový duel MS doplnit. "Musí někoho v týmu nahradit," podotkl norský útočník.

Oba celky se utkaly již v základní skupině a Rusko vyhrálo 4:2. Ale to i díky tomu, že rozhodčí Norsku ve druhé třetině chybně neuznali vyrovnávací gól na 2:2. "Měli jsme šanci, ale rozhodčí přerušili hru. Pak jsme na pět, šest minut ztratili koncentraci a Rusové přidali třetí gól. Doufám, že ve čtvrtfinále se podobné incidenty nebudou opakovat," přál si Thoresen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články