Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Musíme na ně vlítnout, shodli se Čáslava a Petružálek

Stockholm – Výsledek 8:1 nabudil české hráče na čtvrteční důležitý zápas se Švédskem. Do krve jim vlil potřebné sebevědomí, které je podle obránce Petra Čáslavy a útočníka Jakuba Petružálka tím nejdůležitějším faktorem úspěchu. "Nemáme se čeho bát, bez bázně a hany na ně musíme vlítnout," shodují se.

Čáslava byl v duelu s Německem sám se sebou spokojený. Měl více střel než v předchozích zápasech, snažil se jít ještě více do hry. "V kabině jsme si říkali, že obránci musí útočníkům pomáhat, tak se to snažíme dělat," řekl České televizi.

Petružálek souhlasil. "Snažili jsme se chodit do brány, v první třetině rozhodnout utkání, dát víc než dva góly. Jsem rád, že kluci na přesilovkách hráli dobře a že nám to vyšlo. Bylo to taky o tom, že jsme se tam bavili," řekl po "tréninku" s odevzdaným Německem. Petružálek ještě neví, zda si proti Švédsku zahraje, už teď je ale prý rád za každou minutu strávenou na ledě.

Jeho recept je jasný: nebýt ustrašený. "Musíme do toho dát chytrost, chodit víc do brány, najíždět do gólmana. Možná ho to rozhodí," zauvažoval. Podle Čáslavy teď týmu vzrostlo sebevědomí, takže na Švédsko musí vlítnout v plné polní. "Nemáme se čeho bát, hrajeme výborný hokej," doplnil.

A jak se hráči odreagovávají? Petružálek je podle Čáslavy DJem kabiny. "Dosud se poslouchala česká muzika. Prokládám to zahraniční taneční muzikou, dát tam nějaké beaty, kluky to určitě nabudí," zamyslel se. Mančaft také absolvuje další týmovou večeři. "Kluci mají dobrou zábavu, hrají dohromady videohry, to taky určitě partu stmelí," nastínil Petružálek kromě tréninku program českého týmu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články