Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Erat: Česká defenziva funguje výborně

Stockholm - Ani nečekal na aklimatizaci a hned po příjezdu se útočník Nashvillu Martin Erat zapojil do české cesty mistrovstvím světa. S Michálkem a Plekancem vytvořil účinnou formaci, která zazářila rovnou v úvodním utkání proti Itálii, v kterém si Erat připsal gól a asistenci. V souboji s Ruskem sice akce proměnit nedokázal, přesto třicetiletý odchovanec Zlína získal ocenění pro nejlepšího hráče českého týmu. Erat následně pochválil svůj tým za výkon a nasazení, které v nedělním utkání předvedl. "Hráli jsme dobře a to je hlavní. Obrana fungovala skvěle, stačí ji jen lépe propojit s útokem a máme vyhráno," řekl útočník ve studiu MS.

Martin Erat
zdroj: ČT24

"Aklimatizace už naštěstí proběhla. Konečně jsem se vyspal a zvykám si už i na velikost ledové plochy," řekl Erat. "Je to obrovské letiště. Úplně něco jiného, než hrajeme v Kanadě. Snad mi to spřátelení s ledem nebude trvat dlouho, ve čtvrtfinále už by to mělo být v pořádku."

Podle Erata dalo velké hřiště zabrat i celému týmu. "Těžce jsme si na to zvykali. Nejsme zvyklí tolik chodit do brány. Musíme tam sbírat víc puků a dávat i ošklivé góly," postěžoval si. Vychválil ale funkci často kritizované české defenzivy. "Všichni křivdí naší defenzivě. Ta je přitom podle mě výborná. Bez podpory útočníků to má obrana těžké," dodal.

Česká reprezentace dostala gól čtyřiadvacet vteřin po začátku včerejšího utkání s Ruskem. V čem byla chyba? "Začali jsme příliš zhurta. Šel jsem s Plekym zbytečně do rohu. Gólman si to sice mohl líp pohlídat, ale byla to taková souhra chyb." Naštěstí ale zatím o tolik nešlo, ve čtvrtfinále už to dle Erata bude lepší.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články