Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Francie porazila Bělorusko a živí naději na čtvrtfinále

Helsinky - Gólem méně než dvě minuty před koncem nakonec Francouzi dokázali obrátit vývoj utkání s Běloruskem, které porazili 2:1. O čtvrtfinále MS se utkají zítra se Slovenskem. 

Utkání Francie - Bělorusko
zdroj: AP

Francouzi, kteří potřebovali k uchování naděje na postup naplno bodovat, nevyužili v úvodu přesilovku při vyloučení Stase. O chvíli později sice ještě přežili bez úhony šanci Kitarova, ale v deváté minutě už gólman Huet inkasoval, když ho po povedené přihrávce Ugarova propálil Kaljužnyj.

Krátce poté přišel velmi sporný okamžik, kdy strážce francouzské branky skončil po Meleškově zakončení i se svými betony za brankovou čárou, a přestože ji puk patrně celým objemem přešel, gól uznán nebyl. Vyrovnání měl poté na holi Stephane da Costa, jenže odkrytou branku minul.

Ve 27. minutě měl další obrovskou šanci Francouzů jejich kapitán Meunier, s gólmanem Kovalem si však poradit nedokázal. Francouzi se poté ubránili při svém oslabení a jen co zkompletovali své řady, Hecquefeuille bombou od modré čáry vyrovnal. Gólman Koval se však současně přitom zranil a poté co výpravu nečekaně během turnaje opustil Mezin, musel do branky třetí brankář ve výpravě Milčakov.

V závěrečném dějství příliš šancí k vidění nebylo, ale Francouzi se nevzdali nadějí a to se jim nakonec vyplatilo, když se 77 sekund před vypršením základní hrací doby prosadil po přečíslení tří na dva Auvitu a rozhodl. Bělorusové to v závěru zkusili v šesti, ale neúspěšně.

Bělorusko - Francie 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Kaljužnyj (Ugarov, Korobov) - 38. Hecquefeuille (Bachet, Bellemare), 59. Auvitu (Bellemare, S. Da Costa). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Levonen (Fin.) - Kilian (Nor.), Schulz (Něm.). Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5583.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články