Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nakládal: Člověk je rád, když Malkina trefí

Stockholm - Prohra, ale po dobrém výkonu a se ctí. Tak hodnotil obránce Jakub Nakládal souboj s Ruskem, který čeští hokejisté dnes v základní skupině ve Stockholmu prohráli 0:2. "Prohráli jsme, ale myslím si, že to byl zatím náš nejlepší zápas na turnaji," řekl Nakládal.

Jakub Nakládal ve studiu ČT
zdroj: ČT24

"Celý zápas jsme hráli dobře, v určitých fázích jsme udávali tempo hry a Rusáci nevěděli, co s tím. Mleli jsme je, ale chybí nám nějaká ta finální akce. Sice už to bylo lepší na puku, ale neměli jsme tak velký tlak do brány," uvedl.

Důležitým okamžikem byl hned v úvodu gól Alexandra Pěrežogina, který se zapsal mezi střelce již po 24 vteřinách hry. "Když dostanete gól takhle brzy, je to vždycky špatně. Špatně jsme si přebrali hráče a jen koukali, kde máme být. Pak jsme museli dotahovat," řekl Nakládal.

Několikrát během utkání se pečlivě věnoval ruské hvězdě Jevgeniji Malkinovi, který je nejproduktivnějším hráčem turnaje. Dnes skóroval už posedmé, když 44 sekund po zahájení třetího dějství využil přesilovku.

"Je to výborný hráč, silný a šikovný. Nedali jsme mu tolik prostoru, přestože nám dal gól a měl i pár dalších šancí. Bylo to o tom hrát do těla. Ať je to Malkin nebo strýček Pompo, tak je to jedno. Když budeme hrát tvrdě, pak ti hráči vědí, že je to bude bolet," konstatoval. Tvrdými střety s Malkinem se zdravě nabudil. "Hrál jsem proti němu poprvé v životě. Je to obrovské zvučné jméno a výborný hráč, takže je člověk rád, že ho trefí," uvedl.

Podle vývoje skupiny vše směřuje ke čtvrtfinálovému souboji proti domácím Švédům. "Nemyslím, že je to lepší varianta než Rusko. Mají tu výborný tým, i když s Ruskem prohráli. S námi si dělali, co chtěli. Ale dá se hrát s každým. Je to hlavně o důrazu a nebát se jít do souboje. V tomhle musíme odvádět maximum," řekl Nakládal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články