Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vůjtek: Byla to čtyřminutovka snů

Helsinky – Slovenský tým s přehledem porazil Bělorusko 5:1 a udělal další krok k vytouženému postupu do čtvrtfinále. Naši východní sousedi mají na kontě devět bodů a v tabulce skupiny A jsou momentálně na čtvrtém místě. Zápas s Běloruskem rozhodli svěřenci kouče Vladimíra Vůjtka v rozmezí čtyř minut druhé třetiny, kdy vstřelili čtyři góly.

Vladimír Vůjtek
zdroj: ČT4

"To byla čtyřminutovka nebo pětiminutovka snů, kdy jsme dali čtyři góly a měli jsme ještě další šance v přesilovce. Tam jsme ten zápas rozhodli a potom jsme to v klidu, s výjimkou osmi minut třetí třetiny, pohlídali," zhodnotil Vůjtek pro Českou televizi.

Za stavu 5:0 Slováci ale zvolnili a umožnili běloruskému týmu vrátit se zpět do hry. "Myslím, že po tom pětigólovém náskoku přišlo trošku uspokojení. Ten zápas se vyvíjel možná snáze, než jsme čekali. Za stavu 5:0 přišlo trošku možná polevení, ale myslím si, že ten zápas jsme měli vcelku pod kontrolou," řekl útočník Slovenska Miroslav Šatan.

Trenér Vůjtek s tímto hodnocením ale příliš nesouhlasí. "Já bych řekl, že naopak. My jsme začali vymýšlet. My jsme začali bláznit. Lítali jsme po celém placu. Bělorusové nás začali atakovat ve dvou a my jsme si s tím chvilku nevěděli rady. V přestávce jsme to zklidnili a zase jsme začali hrát ten styl hry, který jsme hráli od začátku," popisuje trenér Slovenska.

 Slováky nyní čeká Švýcarsko, které je hlavním konkurentem Slovenska v boji o postup do čtvrtfinále. "Bude to boj o všechno. Je to takový zápas pravdy," uvědomuje si důležitost utkání Vůjtek. "Bělorusko byl pro nás klíčový zápas, pokud chceme jít do play-off, což samozřejmě chceme. A zůstává nám ještě jeden klíčový zítra se Švýcarskem. Doufám, že podáme podobný výkon a že by to mohlo i podobně dopadnout," věří Šatan.

Na letošním mistrovství je vidět, jak slovenský tým drží pohromadě, což v předchozích letech zdaleka nebývalo pravidlem. Zásluhu na tom má i český trenér slovenského mužstva. "Ten mančaft se obměnil. My jsme vybírali ty typy hráčů, kteří jsou do kolektivu, kteří jsou do party. A přišli nám hráči z NHL, kteří jsou vysloveně týmový hráči a ti tam drží soudržnost mužstva," říká Vůjtek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články