Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kanada rozstřílela Kazachstán 8:0

Helsinky – Kanaďané potvrdili roli obrovského favorita a potupili kazachstánský tým výsledkem 8:0. Kazachstán se ale dlouho držel a v polovině zápasu prohrával pouze 1:0, jenže pak Kanada nastartovala kanonádu – mezi 43. a 46. minutou vsítili hráči Javorových listů hned čtyři branky a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Pojistili si tak první místo v tabulce skupiny A. Na závěr základní části je čeká Bělorusko. 

Radost hokejistů Kanady
zdroj: AP autor: Martti Kainulainen

Kanaďané předvedli exhibici především v závěrečné třetině, v níž nastříleli soupeři pět gólů. V úvodu kazašská obrana s gólmanem Kolesnikem odolávala, favorit se prosadil až v 16. minutě díky trefě obránce Phaneufa v přesilovce.

V druhé části přidal zámořský tým dvě branky, přičemž Burrows se prosadil v oslabení. Opravdový brankostroj následoval v kanadském podání mezi 43. a 46. minutou, kdy favorit skóroval čtyřikrát. Šestý gól v kazašské síti znamenal konec zápasu pro Kolesnika, jehož vystřídal Jeremejev. Toho brzy nato překonal svým druhým gólem v zápasu Phaneuf.

Kazachům se nepodařilo zaznamenat čestný úspěch ani v závěrečné minutě, kterou téměř celou odehráli ve dvojnásobné početní výhodě. Zůstali tak poslední v tabulce dva body za Běloruskem.

Kazachstán - Kanada 0:8 (0:1, 0:2, 0:5)Branky a nahrávky: 16. Phaneuf (Getzlaf), 33. Perry (Keith, Bouwmeester), 38. Burrows (Eberle, Keith), 43. E. Kane, 44. Tavares (Eberle, Russell), 44. Purcell (Benn), 46. Phaneuf (Getzlaf, Keith), 57. Nugent-Hopkins (Sharp, Ladd). Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Patafie (USA) -Dahmen (Švéd.), Schulz (Něm.). Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4151. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články