Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Norové uchovávají naději na postup, Lotyšsko porazili 3:0

Stockholm - Hokejisté Norska porazili na mistrovství světa ve stockholmské základní skupině B Lotyšsko 3:0 a udrželi se ve hře o postup do čtvrtfinále. Seveřané mají po pěti odehraných zápasech na kontě sedm bodů, o bod více než Lotyši.

Hokejisté Norska
zdroj: AP

Norové se dostali do vedení v 13. minutě, kdy otevřel skóre obránce Holös. Puk se však za brankovou čáru odrazil od Lavinše. Na konci první třetiny mohl zvýšit vedení Seveřanů Thoresen, ale dopadl stejně jako krátce po přestávce Daugavinš.

Skóre se změnilo až v 26. minutě, kdy měli Norové opět štěstí, neboť puk se za brankovou čáru odrazil brusle jednoho z hráčů před brankovištěm. Lotyši, kterým by případná výhra výrazně přiblížila čtvrtfinále, se snažili, měli střeleckou převahu, ale gól dát nedokázali. Naopak sami potřetí inkasovali.

Norsko - Lotyšsko 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Holös, 26. Martinsen (Trygg, Ask), 39. Thoresen (Hansen, Skröder). Rozhodčí: Brüggemann (Něm.), Olenin (Rus.) - Suominen (Fin.), Valach (SR). Vyloučení: 4:6, navíc Berzinš (Lot.) 10 min. Bez využití. Diváci: 5 322.

Norové poté již svůj náskok udrželi a v neděli je čeká zřejmě klíčový zápas o postup s Německem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články