Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Erat: Přijel jsem vyhrát nebo vzít nějakou medaili

Stockholm - Zklamání z vyřazení ve druhém kole bojů o Stanleyův pohár hokejového útočníka Martina Erata z Nashvillu ještě nepřebolelo, ale má už před sebou další výzvu. Posila českého národního týmu chce pomoci k úspěchu na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku. Reprezentační dres obleče nejlépe placený český hráč v NHL poprvé od olympijských her ve Vancouveru v roce 2010.

Martin Erat
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Doufám, že klukům pomůžu. Přijel jsem vyhrát nebo vzít nějakou medaili. To je můj cíl," řekl novinářům Erat. Výsledky spoluhráčů na turnaji zaznamenal, ale podle něj důležité zápasy teprve přijdou na řadu. "Myslím, že kluci se teprve rozehrávají. Jestli hráli jeden nebo dva špatné zápasy, to nehraje až takovou roli. Rozhoduje se až v tom jednom. Musíme se připravit na druhý týden, ten je vždycky důležitější než první."

Po brzkém ranním příletu do Stockholmu šel na rozbruslení a hned se chce zařadit do hry. Odpoledne nastoupí proti Itálii. "My jsme zvyklí na všechno, to se nedá nic dělat. Přiletěl jsem na poslední chvíli, tak se musím dát rychle do kupy. Nebudu tady jen dva dny pospávat a připravovat se až na neděli na Rusko," prohlásil Erat.

Na mistrovství světa hrál naposledy v roce 2008 v Québeku. "Poslední roky jsme se dostali do play-off a neměl jsem šanci po vyřazení přiletět, protože tam vždycky bylo nějaké zranění," uvedl Erat s tím, že je rád, že to letos vyšlo. Fit podle svých slov úplně není, ale hrát může. "O co jde, to nebudu říkat. Nejsem stoprocentní, ale jsem natolik zdravý, abych mohl hrát," řekl třicetiletý rodák z Třebíče.

Na šampionát se vydali i další hráči Nashvillu. Švédský útok posílí Patric Hörnqvist, Bělorusko forvardi Andrej a Sergej Kosticynové a Švýcarsko obránce Roman Josi. Všem se sen o zisku Stanleyova poháru rozplynul, teď budou bojovat v barvách národních týmů. "Série s Phoenixem bude bolet ještě hodně dlouho. Protože letos jsme měli tým, se kterým jsme určitě mohli dojít do finále. Ale musíme si z toho vzít pozitivum. Máme dobrý tým plný mladých dobrých kluků, kteří budou dlouho bojovat," věří Erat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články