Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nový ročník extraligy zahájí duel dvou posledních mistrů

Praha - Hokejisté Pardubic, úřadující mistři extraligy, zahájí příští ročník nejvyšší domácí soutěže v pátek 14. září na ledě Třince, který na trůnu pro nejlepší český tým vystřídali. Nováček z Chomutova bude hrát doma s Brnem.

Extraligu totiž od nadcházející sezony bude řídit Český svaz ledního hokeje místo Asociace profesionálních klubů ledního hokeje. Vedení svazu se také rozhodlo pozměnit herní systém soutěže. Dva nejhorší týmy budou o udržení v extralize bojovat s finalisty první ligy v baráži, která se bude hrát čtyřkolově. Základní část bude mít tradičních 52 kol a skončí 26. února. Model play-off včetně předkola, které se tak nakonec bude hrát na tři vítězství, zůstal nezměněn. Nový mistr bude dekorován nejpozději 21. dubna.

Stejně jako v minulosti byla některým klubům přidělena čísla, aby nedocházelo ke kolizím jejich domácích zápasů. Nasazeny tak byly Sparta a Slavia, Třinec s Vítkovicemi a trio Chomutov, Litvínov, Karlovy Vary. "I tak ale teď kluby dostanou rozlosování a stejně jako v minulých letech začnou měnit utkání podle programů v arénách," řekl nový ředitel extraligy Josef Řezníček. Například obchodní ředitel Slavie Ladislav Blažek přednedávnem uvedl, že Pražané mají v O2 areně k dispozici 28 termínů na 26 domácích kol základní části.

Hokejový svaz převezme řízení extraligy od APK oficiálně 1. června, oba subjekty však v současnosti řeší otázky související s příští sezonou. Momentálně prý racionálně a bez emocí. "Náš cíl je jediný. Aby produkt (extraliga) byl co nejatraktivnější a zároveň jej chceme ochránit ekonomicky, aby byla zajištěna stabilita," řekl prezident ČSLH Tomáš Král, který by ale chtěl více spolupracovat s majiteli klubů.

"Rozhodně není naším cílem, aby ztratili vliv na dění v hokeji. Spolupráci chceme zpevnit a zefektivnit," podotkl Král, jenž zároveň počítá s tím, že předsednictvo APK bude fungovat jako poradní orgán ředitele soutěže. Jediným bodem, na kterém se ČSLH s představiteli klubů stále neshoduje, je zavedení širší baráže. "Tady pořád trvá, že není většinová spokojenost (ze strany klubů). Ani APK ale nemá jednolitý názor, řada klubů nemá s širší baráží problém," uvedl Král, který nepředpokládá, že by se některý z klubů na protest proti tomuto kroku do extraligy nepřihlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články