Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Mistrovství světa ptáků

Stockholm - Každý šampionát má svého maskota, a proto se i ve Stockholmu pohybuje po tribunách postavička zahalená do kostýmu. Asi jste si sami všimli, že maskotem je letos pták neurčitelného druhu. Těžko říct, jestli je to racek nebo slepice, ale nelíbí se mi úplně stejně jako šampionát.

David Pospíšil
zdroj: ČT24 autor: V. Rejl

V minulých letech se do kostýmů oblékali profíci z Kanady a předváděli neuvěřitelné kousky. Jejich brkání, padání, skoky z tribun a neskutečná energie dokázaly navnadit diváky a zpříjemnit jim zápasy, které nebyly zajímavé. Všechno to bylo takové přirozené a zároveň milé. Abych zdejšího maskota zase jen nekritizoval, musím podotknout, že jinak se pracuje před plnou halou a jinak ve chvíli, kdy se může rozhodnout pobavit každého diváka individuálně.

Mě osobně pobavil zatím jen jednou, a to při utkání Itálie - Lotyšsko, kdy se v Globenu "tísnilo" odhadem 800 diváků. Vybral si pro své běsnění tribunu, kde nebyl vůbec nikdo. Brknul a ve svém zavalitém ptačím těle zapadl mezi sedačky. Bohužel pro něho si tohoto okamžiku nikdo nevšiml a sám se z této šlamastyky těžko mohl dostat.

Dobrých dvacet pět minut si nebohého ptáka nikdo nevšiml. Teprve přestávka a zvýšený pohyb v hledišti přinesly osvobození. Několik ornitologů se nakonec slitovalo a po lopotném vyprošťování pustilo ptáčka na svobodu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články