Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rusové udolali Německo 2:0 a mají 9 bodů

Stockholm - Hokejisté Ruska porazili na světovém šampionátu v utkání základní skupiny B ve Stockholmu Německo 2:0. Branky sborné, která na turnaji ještě neztratila jediný bod, vstřelili Nikolaj Žerděv a Alexej Těreščenko. Čisté konto vychytal Semjon Varlamov. 

Radost hokejistů Ruska
zdroj: AP autor: Claudio Bresciani

Němečtí trenéři se rozhodli vsadit v brance na Kotschnewa, který měl ale v průběhu první třetiny překvapivě méně práce než jeho protějšek. V šesté minutě musel německý gólman zakročit proti Malkinovi, Varlamov se naopak vytáhl při Schubertově příležitosti. Když v 19. minutě pálil Kuzněcov pouze do horní tyče, zdálo se, že do přestávky se bezbrankové skóre nezmění, jenže v čase 19:51 poslal Rusy do vedení tečující Žerděv.

V úvodu druhé třetiny se na Kotschnewa řítil osamocený Ketov, ale nedal. Přečíslení tři na dva zakončil Malkin těsně mimo. Ve 39. minutě chybělo málo, aby se mohli Němci radovat z vyrovnání, po špatném vyhození Rusů vypálil Lavallée a Varlamova zachránila jeho pravá tyč.

Na začátku závěrečného dějství přežili Němci několik šancí Rusů, sami ovšem naráželi na pozorně hrající obranu sborné. V 51. minutě navíc Těreščenko po perfektní kombinaci a přihrávce Širokova zvýšil v početní výhodě na 2:0. Posledním, kdo mohl připravit Varlamova o čisté konto, byl v končící 58. minutě Fischer, jeho dobře mířenou ránu ale ruský gólman zastavil pohotově lapačkou.

Rusko - Německo 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Žerděv (Medveděv, Malkin), 51. Těreščenko (Širokov, Žerděv). Rozhodčí: Baluška (SR), Boman (Fin.) - Dědulja (Běl.), Dussureault (Kan.). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 2897.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články