Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Soupisku obohatí Koukal, zájem je o Erata

Stockholm - Útočník Petr Koukal doplní před čtvrtečním zápasem s Lotyšskem soupisku českých hokejistů na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku a měl by se hned zařadit do sestavy. Devětadvacetiletý mistr světa z roku 2010 je po obránci Tomáši Mojžíšovi dalším z čekajících náhradníků, který se dostane do hry. Kouč Alois Hadamczik bude mít ještě stále dvě volná místa v poli a chce útočníka Martina Erata z Nashvillu, který v pondělí vypadl ve druhém kole play-off NHL s Phoenixem.

"Po utkání jsem s ním mluvil, chce hrát. Je to jen otázka toho, jestli projde zdravotní prohlídkou," řekl novinářům Hadamczik. Zápas skončil dnes brzy ráno středoevropského letního času. Stavitelé národního týmu ještě čekají na další vývoj v NHL, ale startu se dočká i další z čekatelů z kádru ve Stockholmu. "Petra Koukala plánujeme zapsat zítra. Měl by s Lotyši hrát," doplnil reprezentační kouč.

Na soupisce zůstanou dvě místa a jedno z nich může zaujmout Erat. Ve Stockholmu čekají na šanci další tři hráči - útočníci Tomáš Vincour z Dallasu, Jan Kovář z Plzně a obránce Jakub Krejčík ze Slavie.

Dnes v noci může být jasno, zda se naskytne i další možnost posílení z NHL. Hraje se další duel Philadelphie s New Jersey, které vede v sérii už 3:1. V dresu Flyers působí hvězdný Jaromír Jágr, další útočník Jakub Voráček a bek Pavel Kubina, který ale už ukončil reprezentační kariéru.

Útočník Petr Koukal:

"Jel jsem na mistrovství světa s tím, že budu navíc. Trenér (Alois Hadamczik) mi to říkal, takže jsem s touto rolí počítal. Samozřejmě v duchu člověk doufá, že ho tam trenér dopíše. Teď to ze mě rychle spadlo, že budu dopsaný po třech zápasech."

Kvůli zranění v horní části těla padla v pondělí možnost příjezdu obránce Romana Poláka ze St. Louis, jehož klub neuvolnil. "Mrzí nás to, protože jsme potřebovali důrazného beka. Ale nemůže, takže se nedá nic dělat a už o tom nepřemýšlíme," uvedl Hadamczik. O povolání Polákova klubového spoluhráče Vladimíra Sobotky kouč neuvažoval. "Potřebovali bychom ho vidět v akci tady na velkém hřišti, je také dlouho pryč. Není to kvůli výkonnosti, ale post centrů máme pokrytý, je tu i Petr Koukal," dodal Hadamczik.

Kutlák na plnou zátěž zatím není připraven

Na dnešním tréninku, který byl pro hráče základní sestavy dobrovolný, se objevil na ledě poprvé po zranění z pátečního úvodního utkání proti Dánsku obránce Zdeněk Kutlák. Na plnou zátěž ale po tvrdém zákroku Jannika Hansena zatím není připraven. Po jeho zranění byl dopsán na soupisku Mojžíš, který už hrál v zápasech se Švédskem a Norskem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články