Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kovář: Dva body jsou krásný

Stockholm – Nepříliš povedený zápas sehráli čeští hokejisté na šampionátu s Norskem. Po velkém trápení porazili outsidera až po samostatných nájezdech. Hrdina nájezdů, brankář Jakub Kovář připustil, že svěřenci kouče Aloise Hadamczika mohli být nakonec rádi alespoň za dvoubodovou výhru. 

Jakub Kovář kryje rozhodující nájezd norského útočníka Mortena Aska
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Chtěli jsme samozřejmě všechny tři body, ale máme alespoň ty dva za výhru, a když vezmete v potaz sílu Norů a jak zápas vypadal, dva body jsou krásný. Můžeme být rádi," přiznal Kovář. Norové dvakrát vedli, ale nakonec to byli oni, kdo musel dohánět jednobrankové manko. Přestože v zápase byli aktivnější, během pětiminutového prodloužení vůbec nevystřelili a vyčkávali na penalty.

Nájezdy se ale Kovářovi v této sezoně daří. V reprezentační brance uspěl v rozstřelu již v Lotyšsku a také s Německem. "Vzpomněl jsem si na to, ale trošku jsem se bál, aby to do třetice nedopadlo špatně," řekl třiadvacetiletý gólman. "Bral jsem to tak, že když uděláme dva body, vyhrajeme a neztratíme v tabulce. Naopak nás to zvedne. Řekl jsem si, že nesmím dostat gól, že ten zápas je potřeba vyhrát," řekl.

Norské střelce, kteří se k penaltám rozjeli, sice neznal, ale příliš to českého gólmana netrápilo. "Moc jsem nad tím nepřemýšlel. Snažil jsem se jen, abych jim to neusnadnil a neudělal první pohyb. Ten druhý Nor, tomu se to trošku povedlo, ale stihl jsem tam dát ještě beton," popsal souboj s Patrickem Thoresenem.

Český tým dobře ví, že k úspěchu na turnaji musejí jít jeho výkony nahoru. "Myslím, že je třeba zlepšit defenzivní činnost, z toho se pak odvíjí i ta útočná. Soupeře pustíme do mnoha šancí, pak toho nemáme tolik ani vepředu," mínil Kovář.

Uvědomuje si, že fanoušci zatím s výkony českého týmu nejsou příliš spokojení. "Tlak máte všude, nejen v hokeji, ale i v jiné práci. Musíme se prát s tím, co tady máme. A pět bodů ze tří zápasů není špatný počin. Hlavy máme nahoře, jdeme bojovat dál," ujistil Kovář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články