Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Francouz Treille vyfasoval čtyřzápasový trest a na MS už si asi nezahraje

Helsinky - Francouzský hokejový útočník Sacha Treille si na mistrovství světa vykoledoval čtyřzápasový trest za hrubý faul na Romana Starčenka v nedělním utkání proti Kazachstánu. Hráč pražské Sparty si tak na turnaji už zřejmě nezahraje, jelikož se na led může vrátit až v případném čtvrtfinále, které Francii pravděpodobně nečeká.

Sacha Treille se diví na střídačce
zdroj: ČT4

Treille chyběl v sestavě Francie už v zápase proti Kanadě, neboť za úder loktem na hlavu Starčenka dostat trest pět minut a do konce utkání, a tím i automaticky stopku pro následují duel. Stop na další čtyři utkání mu dnes udělila disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace.

Francouzský útočník dostal nejvyšší trest v novodobé historii mistrovství světa, podobně byl potrestán v roce 2006 Švéd Mikka Hannula za faul na Sidneyho Crosbyho z Kanady v semifinále. Hannula přišel o finále a po turnaji dostal dodatečně trest na další čtyři utkání.

Treille fauloval Starčenka ve 30. minutě duelu, který Francie vyhrála 6:3. Kazašský útočník byl po úderu do hlavy v bezvědomí, nakonec z ledu za pomoci spoluhráčů a lékařů odjel. Turnaj pro něj ale podle dostupných informací skončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články