Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lener je s přístupem hráčů spokojen. Kluci si věří, oceňuje

Stockohlm – Český národní tým po v uvozovkách povinné výhře nad Dánskem ztratil první zápas. Nad jeho síly byl dobře složený kádr Švédů, kteří vyhráli 4:1. Ale i v prohraném zápase lze vysledovat pozitivní okamžiky. Slavomír Lener to potvrzuje. A sám upozorňuje na to, že si tým postupně sedá. "Přístup hráčů se mi líbí," ocenil atmosféru v kabině.

Slavomír Lener
zdroj: ISIFA/LN

Lener si všímá složité adaptace hráčů z NHL. "Kluci si pořád více a více věří. Myslím, že naši měli trochu problém s orientací v prostoru, hřiště je oproti NHL větší a faktor sehrání se tu bude hrát velkou roli. Důležité zápasy máme před sebou minimálně tři – Norsko, Německo a Rusko. Tam je třeba bodovat," zdůraznil.

S celkovou atmosférou v kabině je však spokojen. "Já si myslím, že si to stále sedá. Trochu nervozity tam je. Začíná se, ještě to není ta rozjetá mašina, ale hodně se mi líbí, že kluci spolu mluví, hodně se u videa rozebíraly přesilovky. Mně se ten celkový přístup hodně líbí. Trenér má samozřejmě první a poslední slovo, ale hráči do toho citlivě vstupují a v kabině o tom dále diskutují."

Krom užšího herního prostoru jsou švédská a finská kluziště oproti těm zámořským odlišná i velikostí třetin. "Kluci mají trochu problém s kratší třetinou. Často se jim stává, že se dostávají k modré a i až za modrou čáru, sami se vytlačí ze třetiny. Na druhou stranu se na to nemůžeme vymlouvat. Už je čas na to, abychom začali pořádně hrát a předváděli to, co jsme občas dokázali během zápasu se Švédskem. Už je čas, aby si mužstvo sedlo a věřím tomu, že to tak bude. Kluci si věří a věří tomu, že budou hrát podle svých představ i podle představ fanoušků," doufá Lener.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články