Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Hokejisté Švédska si poradili s Norskem

Stockholm - Hokejisté Švédska splnili ve svém úvodním vystoupení na mistrovství světa roli favoritů a doma ve Stockholmu porazili Norsko 3:1. Sobotní soupeř českého týmu v základní skupině B získal tři body i díky dvěma využitým přesilovým hrám.

Švédsko - Norsko
zdroj: ČTK/AP

Švédové na úvod turnaje, stejně jako český nebo finský výběr, neoslnili. S houževnatými Nory měli domácí reprezentanti i přes herní a střeleckou převahu problémy. Skóre otevřel až v závěru první třetiny v početní výhodě Silfverberg.

Na začátku druhé části se podařilo Hansenovi vyrovnat, ale domácí tým získal za dvě minuty vedení zpět. Uklidňující třetí branku ale přidali hráči Tří korunek až v přesilovce ve 45. minutě, kdy Haugena překonal obránce Eriksson. Duel, který sledovalo jen 7 700 diváků, poté Švédové v poklidu dovedli do vítězného konce.

Švédsko - Norsko 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Silfverberg (Karlsson, Järnkrok), 23. Krüger (Hjalmarsson, Alfredsson), 45. Eriksson (Zetterberg, Alfredsson) - 21. Hansen (Skröder). Rozhodčí: Reiber (Švýc.), Baluška - Valach (oba SR), Semjonov (Est.). Vyloučení: 9:8. Využití: 2:0. Diváci: 7 770.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články