Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Kladno chce opět výjimku na stadion, na rekonstrukci stále čeká

Kladno - Kladno letos bude muset opět požádat o licenční výjimku, aby mohlo hrát příští ročník hokejové extraligy. Zatím totiž nezačala rekonstrukce zimního stadionu, která měla zajistit, aby splňoval požadavky licenčního řádu, nutné pro účast v nejvyšší soutěži. Jde zejména o nízký počet míst pro sedící diváky. Město, jež stadion vlastní, má připravený projekt, který ještě upravuje. Rekonstrukce by proto měla nejspíš začít v roce 2013, po skončení příští sezony.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Všechny podmínky pro účast v extralize stanovuje platný licenční řád, kde jsou podmínky vztahující se ke kvalitě zimních stadionů. Kladenský stadion je zatím nesplňuje a klub každoročně musí žádat o výjimku, o kterou budeme žádat také letos," řekl dnes mluvčí Rytířů Vít Heral. O opravách kladenského stadionu se hovoří už řadu let. Město původně chtělo vybudovat novou multifunkční arénu, z plánů však sešlo, protože nezískalo dotace. Kladno proto připravilo projekt postupné rekonstrukce, která by podle předběžných odhadů mohla vyjít až na 300 milionů korun. Vedle zvýšení kapacity a zlepšení komfortu pro diváky i hráče je v plánu třeba oprava nosné konstrukce nebo venkovních částí stadionu.

Původně měla rekonstrukce začít již loni, klub ale tehdy přišel o hlavního sponzora a hrozilo, že extraliga v tradičním hokejovém městě zanikne. Do klubu ale finančně vstoupil slavný útočník Jaromír Jágr, přidalo se také město a extraliga i hokej v Kladně zůstaly zachovány. Rekonstrukce stadionu nezačala ani letos. Podle primátorova náměstka Miroslava Bernáška (ODS) se z projektu musejí vyčlenit "nejnutnější věci", podle nichž by stadion nově extraligové podmínky splňoval. Jde především o zvýšení počtu míst pro sedící diváky ze současných 1 600 na 3 500, stadion zároveň musí mít minimální kapacitu 5 000 míst.

"Máme projekt, ale teď rozhodujeme o tom, co vyčleníme z toho projektu a co musíme do minimální varianty zařadit, aby to splňovalo náležitosti licence," uvedl Bernášek. Práce by proto měly začít v příštím roce. Pokud podle Bernáška město nezvládne zaplatit celý projekt najednou, bude stadion opravován postupně. "Vedením města bylo deklarováno, že budou vedeny kroky, abychom už příští sezonu (2013/14) požadavky splňovali," dodal k tomu Heral. Kladenský stadion byl otevřen v roce 1949, patří tak mezi nejstarší tuzemské haly, v nichž se hraje nejvyšší soutěž. Podobné problémy kvůli extraligové licenci řeší také Litvínov, kde rovněž plánují rekonstrukci stadionu Ivana Hlinky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články