Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Kanada vybojovala výhru 3:2 nad Slovenskem

Helsinky - Hokejisté Kanady zdolali na úvod světového šampionátu ve Švédsku a Finsku v základní skupině v Helsinkách Slovensko 3:2. O porážce svěřenců českého kouče Vladimíra Vůjtka rozhodl gól z 36. minuty, jímž Andrew Ladd zvýšil na 3:1. V úvodu třetí části snížil Milan Bartovič, na víc však už Slováci nedosáhli.

Utkání Kanada - Slovensko
zdroj: ISIFA

Ve velmi slušně hraném duelu, v němž se vylučovalo pouze třikrát, zahrozil jako první Sersen, gólman Ward si však dokázal poradit. Ani jeho protějšek Hamerlík se ale nenechal zahanbit a na začátku 14. minuty vychytal jednu z hlavních hvězd kanadského týmu Tavarese. Chvilku poté však Slováci zaváhali, když skrze celou jejich pětici vykombinovali Kanaďané šanci pro Benna a ten s přehledem otevřel skóre.

Vyrovnat mohl ještě do přestávky Hudáček, ale co se nepodařilo jemu, napravil v nástupu do druhého dějství Tatar, jenž dělovkou propálil Warda. Kanadu vyrovnání nabudilo: Tavares orazítkoval tyč, Nugent-Hopkins břevno, další příležitosti měli Eberle a Burrows, Hamerlík však se štěstím držel vyrovnané skóre. Ovšem jen do 33. minuty, kdy procedil puk za jeho záda Eberle. O necelé tři minuty později Slováci znovu osudově zaváhali v zadních řadách, čehož využil Ladd a zvýšil na 3:1.

Třetí třetina přinesla nejprve šance na obou stranách, v nichž Skinner ztroskotal na Hamerlíkovi a Bližňák trefil horní tyč, ale Vůjtkův výběr se přesto brzy dočkal oživení naděje na bodový zisk, když ve 43. minutě snížil na rozdíl jediného gólu Bartovič.

Kanada se poté strachovala o výsledek, zejména při Šatanově dorážce muselo být Wardovi horko, ale kýžené vyrovnání nepřinesla Slovákům ani závěrečná minutová power-play.

Kanada - Slovensko 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Benn (Getzlaf, Keith), 33. Eberle (E. Kane), 36. Ladd (O'Reilly, Purcell) - 22. Tatar (Mikúš), 43. Bartovič (Bližňák, Haščák). Rozhodčí: Brüggeman, Jablukow (oba Něm.) - Dahmen (Švéd.), Šeljanin (Rus.). Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 6 400.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články