Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Američané na úvod MS rozstříleli Francii 7:2

Helsinky - Hokejisté Spojených států amerických potvrdili v zahajovacím utkání mistrovství světa ve Švédsku a Finsku roli favorita a porazili v Helsinkách Francii vysoko 7:2. Francouzi sice otevřeli skóre, ale Američané rozhodli třemi góly ve druhé třetině a ve třetí rozdíl ještě navýšili.

Utkání USA - Francie
zdroj: ČTK/AP

Duel, který řídili i tři čeští sudí, rozehráli s větší chutí Francouzi, už v páté minutě se ale provinili proti pravidlům a jen díky brankáři Huetovi odolali v oslabení bez úhony. Krátce poté hráli Američané další přesilovku, jenže neuspěli ani v tomto případě.

O jejich procitnutí se tak po parádní kombinační akci postaral ve 13. minutě Besch, když v koncovce zamířil přesně mezi Howardovy betony. Už na konci 17. minuty bylo ale vyrovnáno, když se osamocený tváří v tvář proti Huetovi prosadil Okposo.

Zámořský výběr od druhé části přidal, možná i kvůli vzpomínce na loňský vzájemný souboj obou soupeřů v osmifinálové skupině šampionátu na Slovensku, kde Američané vyhráli až po boji těsně 3:2. Ve 24. minutě využil povedenou ranou přesilovku bek Johnson a v polovině utkání byl na konci přesilovkové kombinace Ryan - 3:1.

Je nám líto, video expirovalo.
USA - Francie

Chvilku poté oživili naděje Francouzů na bodový zisk Sacha Treille a Bellemare, jemuž byl po důrazu obou hráčů na brankovišti gól přiznán, ale Paciorettyho povedená teč 22 vteřin před druhou přestávkou vrátila Američanům dvoubrankové vedení.

To zvýraznili ve třetím dějství ještě Slater, svou druhou trefou Okposo a také Petri. Tři asistence si v dresu vítězů připsali shodně Paul Stastny a Faulk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články