Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Češi mají na soupisce pro MS dvacet hráčů, šestice na šanci čeká

Stockholm - Vedení hokejové reprezentace zařadilo na soupisku před dnešním úvodním utkáním v základní skupině na mistrovství světa proti Dánsku podle předpokladů dvacet hráčů. Šestice hokejistů bude čekat na svou šanci a jisté je, že jeden z pětice v poli se startu na turnaji ve Švédsku a Finsku nedočká.

Nezapsaní zatím zůstávají brankář Petr Mrázek, obránci Tomáš Mojžíš s Jakubem Krejčíkem a útočníci Petr Koukal, Tomáš Vincour a Jan Kovář. Mrázek, Krejčík, Vincour i Jan Kovář by si v případě doplnění na soupisku připsali premiérové starty na světovém šampionátu. Dvaadvacetiletý Kovář byl ve stejné pozici i při mistrovství světa v Německu v roce 2010. Tam naopak nechyběli v sestavě tehdejší debutanti Mojžíš a Koukal, který následně o rok později také byl s mužstvem, ale start na turnaji si nepřispal.

Z hokejistů, kteří budou na turnaji reprezentovat, je nezkušenější obránce Petr Čáslava, který si připíše šestý start na mistrovství světa a sehraje 40. zápas. Celkem jej čeká 148. duel v národním týmu. Pošesté je na MS i kapitán Tomáš Plekanec, jenž navíc startoval i na olympijských hrách v Turíně v roce 2010. Naopak mezi dvacítkou zatím vyvolených jsou čtyři nováčci MS - bek Jakub Nakládal a útočníci Jakub Petružálek, Michal Vondrka a také čtyřicetiletý Petr Nedvěd. Zkušený centr ale má na kontě start v roce 1994 v dresu Kanady na olympijských hrách v Lillehammeru, odkud si přivezl stříbro, a v českém dresu hrál na Světovém poháru v roce 1996.

Je nám líto, video expirovalo.
Startuje hokejový šampionát

Titulem mistra světa se mezi jistými účastníky šampionátu mohou pochlubit gólman Jakub Štěpánek, beci Čáslava, Miroslav Blaťák a Ondřej Němec i útočníci Lukáš Kašpar a Jiří Novotný (všichni 2010), Aleš Hemský a Petr Průcha triumfovali na šampionátu už v roce 2005 ve Vídni. Další útočník David Krejčí má na kontě z loňska zisk Stanleyova poháru s Bostonem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články