Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice opouští Koukal s Kolářem, míří do Nižněkamsku

Nižněkamsk - Útočné opory mistrovských Pardubic Petr Koukal a Jan Kolář budou hrát v příští sezoně v Kontinentální hokejové lize za Nižněkamsk, který bude jejich prvním zahraničním angažmá v kariéře. Něftěchimik dnes jejich příchod potvrdil na svém webu.

Jednatřicetiletý Kolář a o půldruhého roku mladší Koukal spolu působili v Pardubicích s krátkými přestávkami od sezony 1999/2000 a na začátku kariéry vytvořili ještě s Petrem Průchou úderný útok mladíků, jenž se dostal i do reprezentace. Své angažmá na východě Čech ukončili stylově vítězstvím 4:2 na zápasy ve finále extraligy nad Kometou Brno.

Koukal dovedl Pardubice k šestému titulu jako kapitán a byl vyhlášen nejlepším hráčem play-off. Rodák ze Žďáru nad Sázavou dnes odcestoval s národním týmem na mistrovství světa do Stockholmu, ve sbírce má už zlatou medaili ze šampionátu v roce 2010.

V Nižněkamsku v minulé sezoně působil český obránce David Nosek. Tým obsadil v základní části v tabulce Východní konference desáté místo a do bojů o Gagarinův pohár nepostoupil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články