Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kometu posílí exsparťanský brankář Falter a útočník Hruška

Brno - Hokejisty Komety Brno posílí brankář Martin Falter, který naposledy působil v pražské Spartě. Do Brna přichází jako náhrada za finského gólmana Sasu Hoviho, s nímž vedení klubu neprodloužilo smlouvu. Do Komety míří také brněnský odchovanec útočník Jan Hruška, jenž v minulé sezoně oblékal ve slovenské extralize dres Skalice.

"Falter je spolehlivý brankář. Prokázal to ve Spartě a také v Kladně. Měl by tvořit kvalitní dvojici s Jirkou Trvajem," řekl manažer Komety Pavel Zubíček.

Osmadvacetiletý Falter si zachytal ve čtvrtfinále play-off i v jednom zápase proti Kometě, kdy zaskočil za Tomáše Pöpperleho. Spartu ale od porážky 1:3 tehdy nezachránil. V Brně teď podepsal dvouletou smlouvu s opcí. "To rozhodlo. Chtěl bych mít stabilnější zázemí. S Trvajem se znám už ze společného působení ve Vítkovicích, neměl by být mezi námi žádný problém," poznamenal Falter.

Šestadvacetiletý Hruška nabídku Komety uvítal. "Z Brna pocházím, takže jsem o této možnosti tajně uvažoval. Ale netušil jsem, že se ji podaří tak rychle realizovat. Měl jsem i jiné nabídky, ale ta brněnská měla přednost," uvedl Hruška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články