Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

České Budějovice představily další posily, zůstává i Ptáček

České Budějovice - Dres hokejistů Českých Budějovic budou v příští sezoně nově oblékat brankář Lukáš Sáblík, slovenský obránce Peter Frühauf a jeho krajan, útočník Rastislav Dej. Na jihu Čech bude pokračovat i kapitán František Ptáček, který podepsal s klubem novou smlouvu.

"Jsme moc rádi, že se nám podařilo smlouvu prodloužit také právě s Františkem Ptáčkem. Díky svým zkušenostem a lidskému charakteru je totiž ideální osobností k tomu, aby vedle sebe v obranné dvojici vychoval mladého obránce," uvedl generální manažer Zdeněk Blažek na klubovém webu.

Jihočeši věří, že Ptáček pomůže do týmu zabudovat například juniorského beka Lukáše Kříže, jenž stejně jako útočník Michal Švihálek s klubem také podepsal novou smlouvu. "Lukáš Kříž dostane velkou příležitost vybojovat si stabilní místo v užším kádru," řekl asistent sportovního manažera Petr Sailer.

Brankář Sáblík, který přichází stejně jako Dej z Karlových Varů, bude plnit roli dvojky za reprezentačním gólmanem Jakubem Kovářem. "Dosavadní dvojka Pavel Kantor pro svůj další růst musí v příští sezoně pravidelně chytat seniorskou soutěž, aby se mohl stát nástupcem Jakuba Kováře," uvedl Sailer. Kantor by měl působit v první lize.

Do nové českobudějovické koncepce podle Sailera zapadají i Dej a Frühauf, který hrál naposledy ve Slovanu Bratislava. "Peter je zkušený obránce, ofenzivně laděný s dobrou střelou. Proto by se nám mohl velice hodit do přesilových her. Po dohodě s hlavním trenérem Peterem Draisaitlem jsme se rozhodli jej angažovat," řekl Sailer na adresu beka, který v minulosti krátce hrál v Třinci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články