Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hra Rusů mi sedí, říká gólman Kovář

Brno - Tři zápasy odchytal v této sezoně proti Rusku gólman Jakub Kovář a inkasoval v nich pouze tři góly. Po těsné porážce 1:2 na turnaji Karjala přišla výhra 4:0 na Švédských hrách, dnes pomohl třiadvacetiletý gólman celkem 29 zákroky k vítězství 2:1 a tím i k povedené generálce na světový šampionát ve Švédsku a Finsku.

Jakub Kovář
zdroj: AP

Kovář připustil, že mu styl Rusů sedí. "Dařilo se mi proti nim i v juniorských výběrech, takže se na ně vždy těším. Vyhovuje mi, že hodně střílí. Myslím, že celkově mi jejich hra sedí," řekla po utkání opora Českých Budějovic a ocenila zároveň dnešní výkon soupeře. "Rusové hráli výborně. Myslím, že za ty tři zápasy, které jsem proti nim v sezoně odchytal, tak byli asi nejvíc nebezpeční," domnívá se Kovář.

Ze svého prvního vystoupení na turnaji měl dobrý pocit, i když také připustil určité obavy plynoucí z toho, že dlouho nechytal zápas. "Potřeboval jsem se do toho maličko dostat. První třetina podle toho i vypadala a docela mi ty puky vypadávaly, ale naštěstí i díky vedru, které tady bylo, tak jsem se držel v docela dobrém tempu a dá se říct, že jsem byl od první minuty zavařený. Docela brzo jsem se uklidnil."

Vedro v hale stálo hráče množství sil. "Vypil jsem asi pět litrů vody a hrozně jsem se potil. Nebylo to jednoduché a hlavně první třetina byla hodně náročná," přiznal Kovář. Zda si podařeným výkonem neřekl u kouče Aloise Hadamczika o post jedničky pro vrchol sezony, jímž je v pátek začínající světový šampionát, nechtěl spekulovat. "To nevím, ale nekoukal bych na to, kdo bude jednička, kdo bude dvojka. To je na trenérovi, jak se rozhodne. Někdo samozřejmě začne a tu důvěru dostane jako první, ale dneska jsou běžné brankářské dvojice a chytá ten, kterému se zrovna daří nejlépe a který vyhrává," přemítal Kovář.

Vystoupení celého týmu, který díky druhé příčce z Brna opanoval celou Euro Hockey Tour, ho naplňovalo směrem k mistrovství světa optimismem. "Tým se dává už nějakou dobu dohromady a poměrně dost hráčů odjezdilo celou tu sérii, především obrana. Kluci se znají, dokážou si vyhovět a snad to na tom nejdůležitějším turnaji dokážeme prodat," přál si Kovář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články