Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Finsko v severském derby porazilo Švédsko a vyhrálo České hokejové hry

Brno - Hokejisté Finska zvítězili v závěrečném utkání na Kajotbet Hockey Games v Brně nad Švédskem 4:1 a zajistili si prvenství v turnaji. Český tým tak triumf z loňska neobhájí. Ve večerním duelu s Ruskem bude bojovat o druhou pozici v turnaji, ale také o vítězství v Euro Hockey Tour. Přímý přenos sledujte živě od 17:30 na ČT4 a na našem webu, samotné utkání začne v 18:00.

Finsko - Švédsko
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Vedení získali Finové už v 88. vteřině, když při Frögrenově vyloučení už po devíti sekundách tečoval Hietanenovu střelu Jokinen. Švédům nepomohly k vyrovnání v úvodní části ani čtyři přesilovky, včetně 28 sekund hry v pěti proti třem. Náskok úřadujících mistrů světa zvýšil ve 29. minutě Peltonen, který z levé strany prostřelil Enrotha.

Švédové vykřesali naději ve 45. minutě, kdy se prosadil Zackrisson, a gólman Lehtonen ve svém druhém vystoupení na turnaji poprvé inkasoval. Necelých 11 minut před koncem ale pojistil výhru týmu Jukky Jalonena Kiiskinen a v závěru výsledek dovršil Pesonen. Švédové skončili na turnaji bez bodu a propadli se v tabulce EHT z prvního na poslední místo. Finové skončí podle výsledku duelu České republiky s Ruskem druzí, nebo třetí.

Finsko - Švédsko 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. J. Jokinen (Hietanen, Mäenpää), 29. Peltonen (Väänänen, Järvinen), 50. Kiiskinen (J. Jokinen), 60. J. Pesonen (Mikael Granlund) - 45. Zackrisson (Olausson, Andersson). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Blümel, Tošenovjan. Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 4126.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články