Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kádr českých hokejistů před MS opustili čtyři hráči

Brno - Českou hokejovou reprezentaci už opustili v přípravě na mistrovství světa obránci Jakub Krejčík ze Slavie, Tomáš Žižka s útočníkem Jakubem Svobodou z Komety Brno a další forvard Petr Holík ze Zlína. Kouč Alois Hadamczik oznámí konečnou pětadvacetičlennou nominaci po zápase na Kajotbet Hockey Games s Ruskem a ze současného kádru vyřadí ještě dva útočníky.

Alois Hadamczik
zdroj: Isifa/LN autor: Tomáš Krist

Změna se navíc údajně chystá na postu třetího brankáře, kde Tomáše Pöpperleho ze Sparty má nahradit dvacetiletý Petr Mrázek z týmu Ottawa 67's ze zámořské juniorské OHL. Pro velkou oporu české reprezentační dvacítky ze světového šampionátu v Kanadě z přelomu kalendářního roku skončila klubová sezona v pátek po vyřazení v semifinále s Niagarou 1:4 na zápasy.

V sobotu definitivně padla možnost, že by český tým posílil útočník Roman Červenka z týmu poraženého finalisty Gagarinova poháru Omsku. Nejproduktivnější hráč play off KHL měl od semifinálové série s Čeljabinskem zlomený palec na ruce, s kterým hrál celé finále proti Dynamu Moskva. Dnes se potvrdilo, že národní tým neposílí ani další forvard Petr Hubáček z celku finského mistra Jyväskylä.

"Ztráta každého dobrého hráče je nepříjemná. U Romana Červenky se deklarovalo už déle, že má zdravotní problémy, a jen se to potvrdilo. Petr Hubáček mi dneska ráno řekl, že to koleno nemá dobré," dodal Hadamczik. Aktuálně má v kádru v Brně 25 hráčů a v příštím týdnu v Praze se k týmu připojí ještě útočníci David Krejčí z Bostonu a Milan Michálek z Ottawy.

Aktuální kádr hokejové reprezentace:

brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Tomáš Pöpperle (Sparta Praha), Jakub Štěpánek (SKA Petrohrad)

obránci: Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Salavat Julajev Ufa), Petr Čáslava (CSKA Moskva), Ondřej Němec (Severstal Čerepovec), Lukáš Krajíček (Dynamo Minsk), Tomáš Mojžíš (TPS Turku), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta), Jakub Kindl (Detroit Red Wings)

útočníci: Lukáš Kašpar, Jiří Novotný (oba Barys Astana), Jan Kovář (Plzeň 1929), Petr Koukal (Pardubice), Petr Nedvěd (Bílí Tygři Liberec), Michal Vondrka (Slavia Praha), Petr Tenkrát (Sparta Praha), Jakub Petružálek (Amur Chabarovsk), Petr Průcha (SKA Petrohrad), Tomáš Vincour (Dallas Stars), Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens), Jiří Tlustý (Carolina Hurricanes), Aleš Hemský (Edmonton Oilers), Michael Frolík (Chicago Blackhawks), David Krejčí (Boston Bruins), Milan Michálek (Ottawa Senators).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články