Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Čechy čeká Finsko a Rusko, útočí na výhru v EHT

Brno - Boj o triumf v Euro Hockey Tour i o konečnou nominaci na mistrovství světa ve Švédsku čeká ve víkendových zápasech na Kajotbet Hockey Games v Brně české hokejisty. Po úspěšném čtvrtečním vstupu proti Švédsku (5:3) se dostali svěřenci Aloise Hadamczika do čela EHT a v sobotu v duelu proti Finsku i v neděli proti Rusku se budou snažit svou pozici uhájit. Sobotní utkání s Finskem sledujte od 14:00 na ČT4 a na našem webu, nedělní utkání s Ruskem vysíláme od 18:00.

Na celkové vítězství v evropské tour čeká český tým od premiérového ročníku v sezoně 1997/98, který tehdy ovládl. Ve čtvrtek se dostali Češi do čela tabulky o skóre před Švédsko a v nebývalé vyrovnané tabulce ztrácejí Rusové jeden a Finové tři body. "Bereme každý zápas i každý turnaj tak, že chceme vyhrát. Víme, že Finové budou zase těžkým soupeřem. Všechny zápasy v Euro Hockey Tour jsou těžké, dáváme dohromady sestavu na mistrovství světa a s úspěšnými výsledky roste i sebevědomí mužstva," řekl novinářům Hadamczik.

Pro český tým bude sobotní duel i odplatou za debakl se Suomi 0:7 z února ze Stockholmu, který byl vůbec nejvyšší porážkou v historii samostatné České republiky. Od té doby ale drží Hadamczikův výběr osmizápasovou vítěznou sérii. Ve Stockholmu porazil Rusko (4:0), následovaly už v přípravě na mistrovství světa výhry nad Lotyšskem (4:3 po samostatných nájezdech a 3:1), Německem (3:2 v prodloužení a 3:2 po samostatných nájezdech) a Slovenskem (3:1 a 3:2 po samostatných nájezdech). A naposledy si připsali vítězství ve čtvrtek nad Švédy.

"Bylo tam hodně pozitivních věcí a dobrých kombinací. Měli jsme ještě tři samostatné nájezdy a mohli jsme dát další góly," vrátil se Hadamczik k prvnímu duelu turnaje. "Musíme ještě vylepšit obrannou činnost, dávat pozor na ztráty kotoučů ve středním pásmu a na protiútoky soupeřů. Je pořád co vylepšovat."

Do branky se postaví proti Finsku stejně jako ve čtvrtek Jakub Štěpánek. "Změnili jsme po včerejšku rozhodnutí. Chtěli jsme, aby chytal Kovář, ale dívali jsme se na statistiky a rozhodli se, že Štěpánek s Finskem tolik nechytal a rádi bychom ho viděli v bráně," vysvětlil Hadamczik s tím, že Kovář se představí v neděli proti Rusku.

Do sestavy se po viróze zařadí obránce Tomáš Mojžíš, naopak mezi náhradníky zůstane Tomáš Žižka a znovu i Jakub Krejčík. V útoku se představí Michal Vondrka, hrát nebudou Jakub Svoboda a Petr Holík. "Honza Kovář se bude svlékat jako třináctý útočník," dodal Hadamczik.

Pravděpodobná sestava ČR:

Štěpánek - Nakládal, Blaťák, Čáslava, Kutlák, Krajíček, Mojžíš, Němec, Kindl - Tenkrát, Plekanec, Tlustý - Vincour, P. Nedvěd, Vondrka - Hemský, Koukal, Průcha - Petružálek, Novotný, Kašpar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články