Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

MS v hokeji půjde na ČT4 v HD kvalitě. Uvidíte 50 utkání

Praha - Mistrovství světa v hokeji 2012 ve Finsku a Švédsku, které odstartuje 4. května, se ponese v duchu číslice 50. Nejenom, že se jedná o jubilejní 50. hokejové mistrovství světa, ale Česká televize přinese z tohoto šampionátu i 50 televizních utkání z celkových 64, což je rekordní počet. Vysílání České televize si navíc diváci budou moci vychutnat v nejlepší kvalitě – den před začátkem šampionátu totiž ČT spustí druhý satelitní HD kanál, na kterém bude vysílat program ČT4.

Podoba webu MShokej.cz
zdroj: ČT24

Díky časovému posunu mezi Stockholmem a Helsinkami bude Česká televize moci z letošního hokejového šampionátu odvysílat rekordní počet přímých televizních utkání. Časový rozdíl jedné hodiny mezi oběma místy konání hokejových klání zároveň určuje i systém překrývání zápasů. Například z utkání konaného v Helsinkách odvysílá ČT první třetinu, po které začíná program před atraktivnějším zápasem ve Stockholmu. První utkání pak bude dokončeno v přestávkách hlavního televizního utkání či na speciálním webu k MS. Po první třetině hlavního utkání začíná protizápas, jehož třetí třetinu uvidí diváci živě po skončení hlavního utkání.

Zápasy budou komentovat sportovní redaktoři Michal Dusík, Jiří Hölzel, Tomáš Jílek, David Soeldner, Petr Vichnar a Robert Záruba, spolukomentovat s nimi budou i sportovní experti Milan Antoš, Martin Hosták a David Pospíšil. "Od rána do večera budou vstupovat do vysílání a divákům přinášet mnoho živých ohlasů a rozhovorů se zajímavými osobnostmi nejen z hokejového prostředí," doplňuje výkonný ředitel ČT4 Jiří Ponikelský.

Hybridní televize a speciální speciální web MS hokej

Česká televize spustí pro mistrovství speciální web na adrese www.mshokej.cz. Přímo na hlavní stránce se budou streamovat zápasy českého národního týmu, vedle bude k dispozici živý proud komentářů ze sociálních sítí v reálném čase. Ve chvílích, kdy se budou hrát dva zápasy najednou, budou mít diváci možnost si vybrat online ten, který je zajímá. Úplnou novinkou je pak spuštění hybridní televize, pro jehož start vybrala ČT právě začátek hokejového svátku. Jde o novou éru interaktivity v televizním prostředí.

Program vysílání České televize z MS v ledním hokeji nabídne i díky studiu přímo v dějišti mnoho živého vysílání, s využitím vstupů hráčů, trenérů a činovníků se zaměřením na český národní tým. Vysílací studio bude propojeno s oběma komentátorskými pozicemi (ve Stockholmu i Helsinkách), tréninkovou halou a tiskovým střediskem ve Stockholmu. Ze všech míst konání hokejového šampionátu bude možné kdykoliv živě vstupovat do vysílání. Česká televize má prostor pro studio blokován také v Helsinkách na vyvrcholení šampionátu.

Nejslavnější gól

Během programu ČT z MS v ledním hokeji budou diváci vybírat nejslavnější gól z historie národního mužstva. V nabídce budou góly, které se zapsaly do dějin této hry a v některých případech i do historie naší země. Diváci si budou moci připomenout příběhy 10 emotivních momentů v průběhu 103 let trvající historie národního mužstva a vybrat gól, který považují za nejslavnější.

Pro sledování HD kanálu nemusí diváci provádět žádná nastavení satelitní antény, pouze si na svých přijímačích pro satelitní příjem nastaví nové parametry uvedené níže. Dostatečná intenzita signálu na území České republiky umožní spolehlivý příjem na paraboly od průměru 60 cm. Program je chráněn proti neautorizovanému příjmu kódováním a bude dostupný pro všechny současné majitele přístupových karet umožňujících příjem programů ČT.

Parametry pro nastavení satelitního příjmu:

orbitální pozice                         23,5°E
kmitočet transpondéru               11797 MHz
polarizace                                horizontální
modulace                                 DVB-S2, 8PSK
symbolová rychlost                    27500 kSymb/s
FEC                                        3/4

Hlavní zprávy

Nejčtenější články