Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Krejčí věří, že zapomene na vyřazení Bostonu

Boston - Hokejový útočník David Krejčí, jenž posílí český tým na mistrovství světa, věří v dobrý konec sezony. Opora Bostonu musela společně se spoluhráči vstřebat vyřazení obhájců Stanleyova poháru hned v prvním kole v sedmizápasovém dramatu s Washingtonem. Úspěch na šampionátu ve Švédsku a Finsku by teď mohl bolavou hokejovou duši zase rychle zahojit.

"Kdybych si myslel opak, tak bych nejel," prohlásil Krejčí. Věří, že v reprezentaci je hodně dobrých hráčů, a tím i slibná šance na úspěšné vystoupení na turnaji. "Reprezentovat je pro mě vždycky čest a bude něco nádherného zahrát si s hráči, proti kterým nastupuji v NHL. Na český hokej se moc těším. Cítím, že můžeme udělat úspěch," dodal Krejčí.

David Krejčí:

"Musím stále hrát svou hru. Jestli na mě bude vyvíjen tlak, s tím se musím vyrovnat, ale nic nového to pro mě nebude. Už pravidelně hraji v elitních útocích v NHL, i tam jsou očekávání velká."

Vyřazení Bostonu s Capitals vstřebává pomalu. "Po utkání se mi špatně spalo. Tak to ale v hokeji chodí, loni jsme štěstí měli, teď se od nás odvrátilo a bohužel jsme vypadli." I proto pomýšlí rovnou na metu nejvyšší, tedy titul mistra světa, který by mu sezonu hodně vylepšil. "Když se prohraje poslední zápas, cítíte hodně hořkosti. Vždycky si totiž pak říkáte, že jste mohl udělat něco navíc. Je smutné prohrát sedmý zápas série v prodloužení, to se ale prostě stává. Teď mám šanci udělat úspěch s reprezentací," podotkl Krejčí.

K národnímu týmu by se měl připojit v úterý, byť si reprezentační kouč Alois Hadamczik přál mít ho v dosahu už v neděli, aby se podíval na utkání s Rusy na závěr Českých hokejových her. "Máme klubové povinnosti a asi až v neděli teprve odletím do Čech," vysvětlil Krejčí, pro něhož by neměla být překážkou ani dnešní výstupní lékařská prohlídka. "Během play-off jsem žádné zdravotní problémy neměl," ujistil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články