Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

KHL vládne Dynamo. Slaví i Kvapil, Novák a Klepiš

Omsk (Rusko) - Hokejisté Marek Kvapil, Filip Novák a Jakub Klepiš vyhráli s Dynamem Moskva Kontinentální ligu. V rozhodujícím sedmém finále zdolali Omsk na jeho ledě 1:0 díky Klepišovi, který v 53. minutě vstřelil po Kvapilově přihrávce rozhodující gól. Dynamo dokázalo otočit finálovou sérii z 1:3 na zápasy na konečných 4:3.

Marek Kvapil
zdroj: ČT4 autor: Vít Čepický

Dlouho bezgólové představení, jemuž dominovali bezchybní gólmani Karri Rämö a Alexandr Jerjomenko, rozhodla v čase 52:03 spolupráce v českém podání. Kvapil po uvolnění našel zpoza domácí branky najíždějícího Klepiše, který sice napoprvé neuspěl, ale dorážkou otevřel skóre.

Rozhodující branku prý sice mohl vstřelit kdokoliv, ale Kvapil byl přeci jen rád, že se to nakonec povedlo zrovna "českému útoku". Jedním dechem dodal, že ke konečnému úspěchu přispěly i branky dalších formací v předchozích zápasech a zisk Gagarinova poháru je zásluha celého týmu.

Marek Kvapil:

"Je to neskutečné. Až teď v kabině si začínám uvědomovat, co se stalo. Když jsme prohrávali 1:3 na zápasy, tak nám málokdo věřil, ale ukázalo se, že jsme psychicky silný tým, skvěle složený. Všichni bojovali, jeden za druhého, a proto jsme to otočili."

Zatímco tým Dynama slavil, hokejisté Omsku truchlili. "Někdo musel vyhrát, někdo musel být druhý, nedá se nic dělat," okomentoval prohru Červenka, který byl v play-off nejproduktivnějším hráčem s 22 body za 11 branek a stejný počet asistencí.

"Zápas se vyvíjel podle očekávání: hrálo se hodně do obrany a čekalo se, kdo dá jeden gól, ten rozhodl," dodal Červenka. Myslí si, že Avangard neprohrál finálovou sérii až dnes, ale dříve. "Za stavu 3:1 jsme nehráli úplně dobře a nedokázali urvat ještě jeden zápas," litoval. Možná ale prý nejbohatšímu klubu ligy prostě jen chyběl kousek štěstí.

Radost Dynama Moskva
zdroj: ČT4

Právě Červenka mohl dnes v 55. minutě vyrovnat, ale šanci neproměnil. O vyrovnání se v dresu Omsku marně snažil také obránce Martin Škoula, který v předchozím zápase skóroval dvakrát (při prohře 2:5).



Dynamo si však historicky pátý titul už nenechalo vzít ani při závěrečné power-play domácích trvající minutu a půl. Vedení moskevský klub udržel i díky výbornému brankáři Jerjomenkovi, který byl vyhlášen nejlepším hráčem vyřazovacích bojů.

Sedmadvacetiletý Klepiš, který za Avangard v minulosti hrával, slaví titul v KHL opět po roce. Loni zvítězil coby člen mužstva Ufy. Gagarinův pohár společně s českým triem mohl zvednout nad hlavu také slovenský bek Dominik Graňák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články