Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Budějovice bude trénovat Němec Draisaitl

České Budějovice - Novým trenérem Českých Budějovic v hokejové extralize byl dnes jmenován Němec Peter Draisaitl. Asistentem šestačtyřicetiletého rodáka z Karviné bude Radek Bělohlav, brankáře bude mít na starosti Roman Turek.

"Měli jsme vytipováno několik kandidátů. Peter Draisaitl však splňuje přesně naše představy a zapadá do koncepce, kterou jsme si pro nadcházející sezonu stanovili," uvedl generální manažer a předseda představenstva Zdeněk Blažek na klubovém webu. Draisaitl, který naposledy trénoval Norimberk v nejvyšší německé soutěži, nahradí na střídačce Mountfieldu Františka Výborného. K týmu se bývalý německý reprezentant, jenž se podle vyjádření zástupců jihočeského klubu bez větších problémů domluví česky, připojí v průběhu května.

České Budějovice dnes oficiálně zahájily přípravu na příští sezonu. Hráči absolvovali fyzické testy na FTVS v Praze, vedení klubu zároveň oznámilo některé avizované změny v kádru. V týmu skončili obránci Jan Novák a Jan Němeček a útočníci Milan Gulaš, David Kuchejda, Roman Pšurný, Vilém Burian, Rostislav Martynek a Tomáš Horna. "Všichni už mají mírně vyšší věk a u nás hráli třetí nebo čtvrtou lajnu. A my bychom chtěli právě tyto dva útoky omladit a dávat v nich šanci výrazně mladším hráčům," uvedl asistent sportovního manažera Petr Sailer.

Je nám líto, video expirovalo.
Změny v Budějovicích

Nováčkem je útočník Tomáš Knotek, o místo v kádru bude bojovat forvard Jakub Suja a klub má také zájem o svého odchovance a juniorského reprezentanta Robina Soudka, který se vrací ze zámoří. Do přípravy se také zapojí odchovanci Lukáš Kříž a Michal Švihálek. Nové smlouvy podepsali obránce René Vydarený a útočníci Jiří Šimánek s Tomášem Mertlem. "Tomáš je vlastně jediným hráčem, který zůstává ze čtvrté pětky. Zdá se nám být hokejový typ a šanci dostane," uvedl Sailer.

Jihočeši jednají o novém kontraktu s kapitánem Františkem Ptáčkem a chtějí získat brankáře Filipa Šindeláře z Vítkovic, který by měl vytvořit dvojici s Jakubem Kovářem. Stávající dvojka Šimon Hrubec se totiž s klubem nedohodl na podmínkách nové smlouvy. "Zkušený Šindelář by se mohl stát součástí výměny za Romana Pšurného," naznačil Sailer, že Pšurný zamíří do ostravského klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články