Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Hudler nároďák neposílí, z Detroitu dorazí Kindl

Praha - Útočník Jiří Hudler české hokejisty na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku neposílí. Přestože měl od Detroitu svolení, rozhodl se reprezentaci odmítnout, protože nemá v NHL kontrakt na další sezonu. Z Detroitu, který v pátek vypadl v prvním kole play-off NHL s Nashvillem, se zapojí do přípravy v průběhu příštího týdne před turnajem Euro Hockey Tour v Brně obránce Jakub Kindl.

Jiří Hudler se raduje z branky
zdroj: AP autor: Carlos Osorio

"Zavolal nám agent Jirky Hudlera Petr Svoboda, že klub mu sice dal souhlas ke startu, ale nedohodli se s Detroitem na smlouvě a z toho důvodu nemůže přijet. Je to rozhodnutí hráče, my ho respektujeme," řekl generální manažer reprezentace Slavomír Lener.

Osmadvacetiletý Hudler se představil v národním týmu naposledy v prosinci 2009. Start na světovém šampionátu v roce 2010 během působení v Dynamu Moskvě odmítl, protože po absenci v olympijském výběru ve Vancouveru prý necítil důvěru tehdejšího kouče Vladimíra Růžičky.

V minulém roce hrál vítěz Stanleyova poháru z roku 2008 s Detroitem play-off. V této sezoně NHL byl desátým nejproduktivnějším českým hráčem, když nasbíral v 81 zápasech 50 bodů za 25 gólů a stejný počet přihrávek. V play-off zaznamenal v pěti duelech dvě branky.

O tři roky mladší Kindl se k týmu připojí pravděpodobně začátkem příštího týdne. "Bude se snažit chytit pondělní spoj, aby byl v úterý tady," řekl Lener na adresu nováčka v národním týmu. Kindl odehrál v této sezoně NHL 55 utkání a připsal si 13 bodů za gól a 12 asistencí. V březnu vynechal osm zápasů kvůli zranění v horní části těla, pak se sice vrátil do sestavy, ale v play-off se do sestavy nedostal. "Jakub prošel výstupní prohlídkou, je v pořádku," uvedl Lener.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články