Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Měli jsme kliku, je si vědom pardubický kapitán Koukal

Brno - Hokejisté Pardubic dnes odjížděli z Brna jako noví extraligoví mistři, kapitán Petr Koukal si ale dobře uvědomoval, že cesta Východočechů za titulem jednoduchá rozhodně nebyla. "Když si vezmeme čtvrtfinále, kde jsme byli blízko toho, že balíme kufry, a teď máme pohár, tak to byla obrovská klika," přiznal centr elitní pardubické formace.

Svěřenci trenéra Pavla Hynka vyřadili ve čtvrtfinále Vítkovice až díky gólu Daniela Rákose v první minutě prodloužení sedmého duelu. Konec sezony přitom odvrátili až v power play, kdy se 31 sekund před sirénou prosadil Martin Bartek a vyrovnal. "To byly obrovské nervy. Já jsem navíc ještě nehrál a vše sledoval ze střídačky, na což nejsem zvyklý. Člověk tam vidí všechny chyby," podotkl Koukal, jenž měl problémy s poraněným kolenem. Semifinále proti Liberci i finále proti Kometě Pardubice vyhrály 4:2 na zápasy.

"V každé sérii jsme tekli 2:1 a hráli čtvrtý zápas venku, který jsme zvládli. Pořád jsem říkal, že nám pak stačí zvládnout pátý a máme sedmý doma. Naštěstí jsme k němu dvakrát nemuseli," pousmál se Koukal. Dnes Pardubice uspěly i díky tomu, že hrály dobře v obraně. "Soustředili jsme se na to, abychom to v palici neměli (že finále může skončit), což je těžké. Věděli jsme, že musíme hrát trošku lépe z obrany. Sílu do útoku máme, ale gólů jsme fasovali moc. Dnes jeden inkasovaný, to je super," prohlásil.

Klíčovým momentem šestého duelu byl úvod druhé třetiny, kdy mělo Brno za stavu 1:1 drtivý tlak, ale dokázalo jen nastřelit tyčku. "Zaplaťpánbůh, že jsme to zvládli. Tři minuty jsme nevyjeli z pásma, najednou přišla jedna střela a vedli jsme. To byl asi rozhodující moment. Brno na nás nastoupilo a my jsme nevěděli, která bije," přiznal Koukal. Pardubice si poté vypracovaly tříbrankové vedení, ale přesto byli hosté pořád ve střehu. V předešlém duelu dokázala Kometa snížit ze 4:0 na 4:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno - Pardubice: ohlasy a vyhlášení mistra

"Strašák tam byl, ale soustředili jsme se na to, aby se to nestalo. Pořád jsme se hecovali, chodili v krátkých střídáních. Oni trochu změnili hru, beci začali zavážet puky. Nějaké střely a šance měli, ale Růža to zavřel. To bylo rozhodující," řekl Koukal. V titul začal věřit minutu a půl před koncem. "To už jsem si říkal, že to ani náhodou nemůžou dát." Koukal se podle všeho rozloučil s dresem Pardubic, kde mu skončila smlouva, a má namířeno do Kontinentální ligy. Velký zájem o něj má Nižněkamsk. "Nejspíše to byl opravdu můj poslední zápas. A jestli je to Nižněkamsk? Něco takového, je to na dobré cestě," řekl. "Jsem rád, že to takhle dopadlo. O to je konec sladší," uvedl mistr světa z roku 2010.

Mistrovský pohár zvedl nad hlavu již potřetí a podruhé jako kapitán. "Euforie je stejná, i když moje role se trošku změnila. Když to srovnám s rokem 2010, tak mužstvo šlapalo jako hodinky. Tady bylo nějaké klopýtnutí," přiznal Koukal. Těšil se na velké oslavy. Tentokrát prý Pardubičtí nezdemolují pohár jako před dvěma lety. "Doufám, že už ne. Že se o to někdo postará," usmíval se Koukal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články