Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Jágr si užívá play-off po boku mladíků

Philadelphia - Jaromír Jágr si užívá letošní play-off NHL, a to nejen díky solidnímu vedení 3:1 na zápasy, které si jeho Philadephia vypracovala nad Pittsburghem. Konečně nemusí nést tíhu hlavní ofenzivní hvězdy týmu a může si zápasy užívat, i když jemu osobně se třeba nedaří.

"To je daleko jednodušší, než to bylo dříve," řekl. "Pokud bych se necítil dobře a všichni by čekali na to, co tam udělám, to je potom problém. To je to nejtěžší, co ten hokejista zažívá. Pokud ten tým na něj čeká a je to jejich kapitán nebo hlavní strůjce ofenzivy a najednou se necítí dobře, tak to je hodně fyzicky a psychicky náročné," doplnil čtyřicetiletý český útočník, který se loni na podzim do NHL vrátil po tříleté pauze, během níž hrál v KHL za Omsk.

Jágrovy zkušenosti jsou častokrát nesrovnatelné se zbytkem týmu Letců, který má velmi nízký věkový průměr. Nějaké mazácké rady jsou ale podle českého útočníka zbytečné, jako kdyby rodiče něco zakazovali dětem. "Stejně to udělají. Děti jsou děti," vtipkoval Jágr.

Letci sice v posledním zápase podlehli Tučňákům 10:3, ale český útočník nepanikaří. "Každý hráč si tím musí projít a získávat zkušenosti. Nikdo si nemohl myslet, že vyhrajeme čtyři nebo 16 zápasů za sebou. Musejí se naučit vyhrávat jakékoli zápasy, a když ten zápas prohrajeme, tak se musejí naučit co nejrychleji to zapomenout a připravit se na další zápasy. Je to těžké, ale nic jiného ti nezbývá. Nikdo jiný ti nepomůže," řekl Jágr.

Jágr je považován za nejlepšího hráče české hokejové historie, v NHL se o něm hovoří jako o jasném budoucím členovi tamní Síně slávy. Vedle dvou Stanleyových pohárů získal i dva tituly mistra světa a zlatou olympijskou medaili. V historické tabulce kanadského bodování zámořské soutěže je nejúspěšnějším Evropanem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články