Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejisté porazili Německo 3:2 až po nájezdech

České Budějovice – I počtvrté v rámci přípravy před MS čeští hokejisté zvítězili v rámci turnaje Euro Hockey Challenge. Po dvou vystoupeních v Lotyšsku Češi ve včerejším utkání zvítězili 3:2 nad zarputilými Němci a se stejným výsledkem porazili západní sousedy v Budvar Aréně i dnes. Jejich plány ale v první třetině hatila aktivní hra Němců a především útočník Buchwieser, který v 19. minutě překonal Pöpperleho. Ve druhé třetině ale Češi zvýšili aktivitu a pohyb, které vedly k otočení průběžného stavu. O české góly se postarali ve 23. minutě Kamil Krebs a po nádherné kombinaci ve 35. minutě Petr Tenkrát. Ve 44. minutě ale výsledek korigoval hostující Schubert a poslal tak zápas stejně jako včera do prodloužení. O vítězi nakonec rozhodl jediným úspěšným nájezdem český útočník Jan Kovář.

Trenér Hadamczik udílí hráčům pokyny během zápasu s Německem
zdroj: ČTK autor: David Veis

Zatímco v pátek vyhráli Češí už v prodloužení, dnes dotáhli duel do vítězného konce až v samostatných nájezdech. O čtvrtou výhru českého týmu v rámci Euro Hockey Challenge se tak symbolicky výraznou měrou postarali sourozenci: brankář Jakub a autor rozhodujícího nájezdu Jan Kovářovi. V dalším zápase přípravy na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku přivítají Češi ve středu v pražské O2 aréně Slovensko.

Hned v úvodu Endrase, který oproti prvnímu duelu dostal přednost před Pätzoldem, prověřil Pech. V pátém minutě byli blízko vedení Němci, když při Nakládalově vyloučení vypálil tvrdě od modré čáry Schubert a Pöpperle puk vyrazil na levou tyč. Následně hráli přesilovku Češi a po akci po ose Tenkrát, Kašpar a Novotný zasáhl Endras. Ve 13. minutě zlomil hokejku při střele z dobré pozice Kašpar a zahodil ji tak, že šel pykat. V přesilovce nebezpečně pálil Fischer. Po řadě soubojů o puk se v 19. minutě dostali rychle do útočného pásma Němci a Buchwieser bekhendem překonal českého gólmana.  

V úvodu druhé části měl další možnost Köllikerova týmu Reimer, ale Pöpperle se vyznamenal. Český tým ale byl v dalších minutách aktivnější. Po uvolnění Jakuba Kováře zasáhl Endras. Ve 24. minutě bylo vyrovnáno, když Čáslavovu střelu od modré čáry zastavila pravá tyč a Kreps doklepl puk do prázdné branky. Vzápětí mohl vrátit Němcům vedení Schütz, ale jeho střela skončila na pravé tyči. Domácí odpověděli Nakládalovou ránou a Kumstátovu dorážkou. Stav otočili Češi v 35. minutě při Reimerově vyloučení. Po Nakládalově přihrávce doklepl puk do prázdné branky Tenkrát. Před druhou pauzou se snažil nadvakrát vyrovnat Reimer, ale česká defenziva nebezpečí odvrátila.     

Domácí z dalšího náporu v úvodu třetí třetiny zvýšení náskoku nevytěžili a ve 44. minutě vyrovnal při Tenkrátově trestu střelou od modré čáry Schubert. Při Reimerově pobytu na trestné lavici se snažil překvapit Endrase vyjetím zpoza branky Kašpar, už po přesilovce nevyužili velké šance Birner a Pech. Hrozili i Němci, ale necelou minutu před koncem základní hrací doby mohl rozhodnout Vampola, který nevyužil ani další šanci v prodloužení. Došlo tedy až na nájezdy. Do české branky se postavil Jakub Kovář a vychytal Reimera, Hospelta i Kaufmanna, za český tým neuspěli Kašpar a Holík, ale Jan Kovář už s blafákem ano.

ČR - Německo 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Kreps (Čáslava), 35. Tenkrát (Nakládal, Kašpar), rozhodující sam. nájezd Jan Kovář - 19. Buchwieser (Gogulla), 44. Schubert (Barta). Rozhodčí: Jeřábek, Minář - Lhotský, Pouzar. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 3588.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články