Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hokejová osmnáctka podlehla favorizovaným Spojeným státům

Břeclav - Česká hokejová osmnáctka ve svém druhém duelu na mistrovství světa podlehla Spojeným státům americkým 0:5. Do poloviny zápasu bylo skóre sice poměrně vyrovnané, pak se ovšem projevila kvalita dlouhodobě nejlepšího reprezentačního výběru této věkové kategorie. 

Hokejová reprezentace do 18 let
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Po páteční znojemské výhře nad nováčkem Dánskem 8:4 čelil český výběr v Břeclavi vítězům minulých tří světových šampionátů a výsledkově držel krok do poloviny zápasu. Američané měli už v úvodní části velkou převahu, český tým přestříleli v poměru 15:2, ale gólmana Langhamera překonal jen Kerdiles, který ve 14. minutě otevřel skóre.

"Chtěli jsme na začátku soupeře překvapit agresivní hrou. Nějakým způsobem ale hráči tento plán nepobrali a celou první třetinu jsme strávili v obranném pásmu. Byli jsme zbytečně pasivní," konstatoval trenér Jiří Veber. 

Ve druhém dějství nejdříve Louis trefil tyč, ale při Volkově vyloučení ve 29. minutě už zvýšil náskok Trouba, když si sudí Gofman se Sjöqvistem ověřili situaci po jeho ráně pod horní tyč ještě u videorozhodčího. Za tři minuty využil další přesilovku při Běhalově trestu Jones a 89 sekund před koncem druhé třetiny upravil po protiútoku střelou mezi Langhamerovy betony Shore na 4:0.

Je nám líto, video expirovalo.
USA - Česko

Těsně před pauzou byl ještě za faul na Osterberga vyloučen Slováček na pět minut a do konce utkání. V dlouhém oslabení se Češi ubránili. Přestože v závěrečném dějství byli střelecky aktivní a předčili soupeře, Olsonovi čisté konto nepokazili. V 50. minutě se naopak prosadil Hartman. Necelých sedm minut před koncem musel střídat gólman Langhamer, kterému při pádu na led spadla maska a s tržnou ránou putoval do kabiny. Duel dochytal Polívka a stav se už nezměnil.

Ve skupině čekají český výběr ještě zápasy s dalším zámořským celkem Kanadou a Finskem. "Oba týmy proti nám nastoupí jako favorité a my se musíme pokusit nachytat alespoň jednoho z nich v nedbalkách," uvedl Veber. 

Další zápas čeká svěřence trenéra Jiřího Vebra v pondělí od 16:00 v Brně proti Kanadě. Přímý přenos utkání můžete sledovat na ČT4 a našem webu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články