Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Češi začnou MS osmnáctek duelem s Dánskem

Brno - Čeští hokejisté dnes vstoupí ve Znojmě duelem s Dánskem do mistrovství světa hráčů do 18 let. Přejí si, aby byl start do domácího turnaje úspěšný. "Dobrý vstup do turnaje je z našeho pohledu nesmírně důležitý. Nemůžeme si dovolit soupeře v žádném případě podcenit," varoval trenér Jiří Veber. Zápas začne 15:00, přímý přenos vysílá ČT4 a www.sportzive.cz.

Hokejová reprezentace do 18 let
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Český tým nepatří mezi ty největší favority, tak jak tomu bývá v seniorské kategorii. Přeci jen český tým v kategorii jak dvacetiletých, tak osmnáctiletých má problémy. V téhle kategorii čekáme už šest let na medaili, takže určitě by byl velký úspěch, pokud by se to podařilo právě na domácí půdě," zhodnotil šance českého výběru komentátor České televize Tomáš Jílek.

O prvním soupeři si trenér Veber udělal obrázek z videozáznamu. "Produkují typický severský hokej. Neměli bychom na ně hned bezhlavě vletět," řekl kouč.

Po svých svěřencích bude ale vyžadovat aktivní celoplošný hokej. "Neměli bychom vyhledávat zbytečné souboje. Pokusíme se však o tlak v předbrankovém prostoru. Jednoduchá a přímočará hra by měla na Dány platit. Samozřejmě ještě chceme zapracovat na účinnosti přesilových her a na druhé straně také na oslabení," doplnil Veber.

Dánsko postoupilo do elitní skupiny po loňském vítězství na světovém šampionátu skupiny B ve Slovinsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté se chystají na MS 18
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články