Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Pavelec na MS chytat nebude, vyhověl přání klubu

Praha - Brankář Ondřej Pavelec se na mistrovství světa ve Švédsku a ve Finsku v dresu české hokejové reprezentace nepředstaví. Vyslyšel přání vedení Winnipegu, které si jeho účast na turnaji po náročné sezoně nepřálo. Řekl to serveru tn.cz a infrmaci potvrdil manažer národního týmu Slavomír Lener.

"Bohužel Winnipeg si nepřeje, abych na mistrovství jel. A já jsem se rozhodl toto přání akceptovat a na šampionát nepojedu," řekl Pavelec pro tn.cz s tím, že ze strany celku z NHL nebyl pod žádným tlakem. "Kdybych to nedodržel, nic by mi zřejmě nehrozilo. Sankce by nebyly." Čtyřiadvacetiletému Pavelcovi končí po této sezoně smlouva s ročním příjmem 1,3 milionu dolarů a bude jako chráněný volný hráč s Jets jednat o nové. 

Na kontě má dva starty na světovém šampionátu a dvě medaile. V roce 2010 při debutu na turnaji v Německu kryl záda Tomáši Vokounovi a získal zlato. Loni v Bratislavě jako jednička pomohl k bronzu. "Na kluky určitě budu koukat a moc jim fandit. Jsou tam výborní hráči a poperou se o kvalitní výsledek. A moje plány? Letím domů, budu mít volno a asi bych se chtěl jet podívat do Anglie na fotbal. Mám rád Manchester United. Ale kdo ví, jak to všechno bude," doplnil Pavelec.

Ondřej Pavelec

"Winnipeg je můj zaměstnavatel a majitel s manažerem řekli, že si nepřejí, abych jel. Já jsem pořád pod smlouvou a jedná se i o mojí budoucnost v NHL. Takže jsem se rozhodl na MS nejet."

Kouč Hadamczik přitom s Pavelcem počítal. Ještě stále prý nemá zprávu o jeho neúčasti potvrzenou a chystal se s Pavelcem telefonicky spojit. "Jde o velmi nepříjemnou zprávu, Ondrovi tohle na klidu rozhodně nepřidá. Přesto, že chce reprezentovat, je v klubu před podpisem nové smlouvy," řekl Hadamczik ještě předtím po dnešním tréninku v Českých Budějovicích.

Zástupci českého svazu plánovali, že budou s představiteli Winnipegu i s Pavelcem jednat. Pavelec mluvil o hrozbě neúčasti na šampionátu se zámořskými novináři. "Abych byl upřímný, nevím (jestli pojedu na MS). Chci jet, vždy jsem rád reprezentoval, ale nemám smlouvu na příští roky a odehrál jsem v sezoně hodně zápasů. K tomu náročné cestování, tréninky. Uvidíme, jak to dopadne," prohlásil ještě v době, kdy nebylo definitivně rozhodnuto.

Alois Hadamczik:

"Ondra (Pavelec) je stavební kámen našeho mužstva, hodně o něj stojíme. Kdy jindy by měl za reprezentaci hrát, než když je v pořádku a zdravý?"

Zdroj iSport.cz

Reprezentační trenér uvedl, že se jedná o pro něj nepochopitelný krok. "Z trenérského hlediska je to holý nesmysl. Kdyby Winnipeg postoupil do play-off, tak by (Pavelec) stejně chytal další zápasy," řekl Hadamczik novinářům. O tom, jak by vypadalo složení brankářské trojice bez Pavelce, zatím nechtěl trenér spekulovat. "Budeme se o tom bavit, až budeme znát definitivní rozhodnutí," uvedl trenér. S reprezentací se nyní připravují brankáři Jakub Kovář a Tomáš Pöpperle. V nejbližších hodinách by se k týmu měl připojit i Jakub Štěpánek, který by se při Pavelcově absenci mohl stát týmovou jedničkou.

Již dříve bylo jasno o neúčasti Tomáše Vokouna, který má navíc zdravotní potíže a jeho Washington čeká první kolo play-off proti Bostonu. V Capitals působí také další český gólman Michal Neuvirth, jehož také trápí zranění a není jisté, zda do série zasáhne. Mezi hráče, kteří definitivně odmítli účast na turnaji, se zařadil také obránce Tomáš Kaberle z Montrealu. Chce se věnovat rodině. "Ani ne před měsícem se mi narodil syn a já ho ještě pořádně neviděl," řekl Kaberle serveru idnes.cz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články