Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

V kádru osmnáctky před českým MS zůstává 25 hokejistů

Praha - Šest hráčů opustilo kádr české hokejové osmnáctky ve finální fázi přípravy na mistrovství světa hráčů v Brně, Znojmě a Břeclavi. Trenér Jiří Veber vyřadil z dosavadní třicítky brankáře Daniela Dolejše z Havlíčkova Brodu, obránce Adama Hawlíka z Vítkovic, Martina Kokeše z Litvínova a útočníky Adama Dlouhého s Matějem Psotou z Liberce i Patrika Zdráhala z Vítkovic. Naopak dodatečně byl povolán útočník Ladislav Marek z Mladé Boleslavi.

Hokejová reprezentace do 18 let
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Kokeše, Dlouhého, Psotu i Zdráhala vyřadila zranění. V kádru je aktuálně dvaadvacet hráčů v poli, z nichž může být na soupisce jen dvacet, a tři brankáři. "Ale turnaj se hraje u nás, nemusíme s uzavřením nominace spěchat," řekl Veber.

Český tým vstoupí do turnaje v pátek ve Znojmě zápasem s Dánskem a ještě čeká na vývoj juniorských soutěží v zámoří, kde se hraje play-off. Působí tam zadák Michal Plutnar v Tri-City z WHL a útočníci Radek Faksa v Kitcheneru z OHL a Patrik Machač z Bramptonu ve stejné soutěži. "Ale Radek Faksa má podle našich informací otřes mozku. Plutnarovo Tri-City hraje v play-off 1:1, Machačův Brampton prohrává 0:2. Ještě zbývá nějaký čas, budeme případně reagovat podle vývoje," dodal kouč.

V generálce podlehli Češi na nájezdy Kanadě

Po pondělní generálce, v níž v Brně čeští mladíci po základní hrací době uhráli s Kanadou remízu 4:4 a zámořský tým následně vyhrál nájezdy, měli hráči dnes volnější den a netrénovali.

"Od 2. dubna jsme pohromadě, byly dvoufázové tréninky, udělali jsme hodně práce. Proto jsme tentokrát dali klukům volno, nešli jsme na led. Uskutečnili jsme dvě besedy, které byly podle mě zajímavé," řekl Veber k přednášce týmového lékaře Daniela Waciakowského k životosprávě a zpěváka Daniela Landy k motivaci a správné psychice.

Širší nominace české hokejové osmnáctky na MS v Brně, Znojmě a Břeclavi (12.-22. dubna):

Brankáři: Marek Langhamer (Pardubice), Patrik Polívka (Plzeň), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere/Fin.),

obránci: Jiří Běhal (Třinec), Lukáš Buchta (Zlín), Jakub Houfek (Plzeň), Ronald Knot (Slavia Praha), Jan Košťálek (Sparta Praha), Jan Štencel (Vítkovice), Petr Šidlík (Victoriaville/QMJHL), Libor Šulák (Tatranští Vlci/MHL),

útočníci: Dominik Simon, Martin Matějček, Martin Procházka (všichni Sparta Praha), Jan Hudeček, Ondřej Slováček (oba Vítkovice), Matěj Zadražil, Vojta Tomeček (oba Karlovy Vary), Ladislav Marek (Mladá Boleslav), Adam Zbořil (Kometa Brno), Pavel Sedláček (Zlín), Adam Chlapík (Muskegon/USHL), Eustathios Soumelidis (Vaasa/Fin.), Dominik Volek (Regina/WHL), Jakub Vrána (Linköping/Švéd.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články