Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Omsk vyřadil vítěze základní části KHL a zahraje si o titul

Čeljabinsk (Rusko) - Hokejisté Omsku se poprvé probojovali do finále play-off Kontinentální ligy. V pátém semifinálovém utkání vyhráli v Čeljabinsku nad vítězem základní části 1:0 i díky asistenci českého obránce Martina Škouly, celkově zvítězili na 4:1 na zápasy. O Gagarinův pohár si Avangard zahraje s Dynamem Moskva, série začne 13. dubna.

Roman Červenka v dresu Omsku
zdroj: hc-slavia.cz

Ambiciózní sibiřský klub dělí poslední čtyři vítězné zápasy od vytoužené trofeje, o kterou v předchozích třech letech marně usiloval s českou hvězdou Jaromírem Jágrem. Čeljabinsk doplatil na bídnou koncovku v posledních zápasech, v uplynulých třech utkáních skóroval dohromady pouze jednou.

"Čeljabinsk hrál dneska lépe než my, ale v hokeji někdy rozhodují brankáři a ne obraz hry. Nám dneska zápas vyhrál Rämö," vyzdvihl finský kouč Omsku Raimo Summanen svého krajana Karriho Räma, jenž pochytal všech 30 střel udržel druhé čisté konto v sérii. Hosté vyslali na jeho protějšek Michaela Garnetta jen 14 pokusů.



Škoula, který v 15. minutě přihrál Antonu Bělovovi na jediný gól pátého zápasu, může do své sbírky přidat další cenný pohár po triumfu ve Stanley Cupu s Coloradem v roce 2001. Velký podíl na finálové účasti Omsku má útočník Roman Červenka, který se sice neprosadil, ale s deseti góly a osmi přihrávkami je nejproduktivnějším hráčem play-off.

Mistr světa z roku 2010 má šanci vyhrát další ligový titul po extraligovém triumfu se Slavií před čtyřmi lety. Na straně Dynama budou o Gagarinův pohár bojovat obránce Filip Novák a útočníci Jakub Klepiš a Marek Kvapil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články