Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Neprůstřelný Trvaj aneb kam zmizel puk?

Brno - Brankář Jiří Trvaj táhne hokejisty Komety Brno do finále extraligy. Neinkasoval už 149 minut a druhým čistým kontem za sebou v pátek pomohl k výsledku 1:0 ve třetím semifinálovém klání proti Plzni. Ke konci první třetiny přitom zažil kuriózní situaci. Kotouč změnil po teči vlastního obránce směr a brněnský brankář si už myslel, že mu proklouzl do sítě. Puk ale zmizel někde v jeho výstroji a Trvaj se jej marně snažil vytřepat. Byla z toho pěkná zápletka.

Jiří Trvaj hledá kotouč ve výstroji
zdroj: ČT4

Kotouč nebyl ani v chráničích nohou, nepomohlo lehnutí na záda a protřepávání nohou. "Najednou se puk vypařil. Necítil jsem jej nikde na těle," popsal Trvaj chvíle hledání. Podle plzeňských fanoušků se tím brankář snažil jen zakrýt gól. Rozhodčí však rezignovali, zajeli si pro nový kotouč na trestnou lavici a označili jej. Pro případ, že by náhodou vypadl ten z Trvajovy výstroje. Těsně před vhazováním, když si brněnský brankář ještě jednou prohledal kalhoty, tak kotouč vypadl. "Něco podobného jsem dosud v kariéře nezažil," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Kuriozita Jiřího Trvaje

Stejně reagoval i komentátor České televize Robert Záruba. "Už jsem viděl na hokeji leccos, ale tohle jsem ještě neviděl," divil se. O chvíli později nabral ještě vetšího údivu. "Tak to je neuvěřitelné. Trvaj s tím pukem bude chytat," nechápal rozhodnutí rozhodčích. Spolukomentátor David Moravec si zase při pohledu na brankáře Komety vzpomněl na film Obecná škola. "Mě napadlo jenom: 'Vraťte ty kruhy'," řekl se smíchem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články