Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia se zachránila. Je to obrovská úleva, říká Micka

Praha - Hokejisté pražské Slavie tři kola před koncem skupiny o udržení slaví jistotu účasti i v příštím ročníku extraligy. Tým Vladimíra Růžičky zvládl boj o únik baráži a získal klid jako první z tria, které souboji o záchranu proti vítězi první ligy unikne. Pražané, kteří v minulých jedenácti sezonách nechyběli v play-off, si tak oddechli, že už složitý ročník dohrají bez nervů.

"Jsme rádi, že jsme to definitivně dotáhli," pochvaloval si útočník Tomáš Micka. "Play out je hrozně těžká soutěž. Podle mého názoru i těžší než play off. Tam když člověk vypadne předčasně, tak je to nepříjemné, ale jede se v nové sezoně dál. Tady člověk ví, že musí pořád vyhrávat, dokud nemá jistotu záchrany. Je to ohromně frustrující. Šest týdnů se stále připravovat na těch důležitých dvanáct zápasů. Jsem opravdu šťastný, že už máme jistotu," dodal Micka. Slávisté byli zvyklí na jiné úspěchy. Za minulých jedenáct sezon Slavia postoupila devětkrát minimálně do semifinále, pětkrát přitom až do finále a dvakrát získala titul. Oživením pro ně ale v bojích o udržení byl přesun z O2 areny do jejich domovského Edenu, kde diváci připravili v každém zápase svému týmu bouřlivou atmosféru.

"Chodí sem podobný počet diváků jako do O2 areny, ale v té atmosféře je obrovský rozdíl. Fanoušci si tady ten hokej užívají a nás ženou neskutečně dopředu. Patří jim obrovský dík za jejich neutuchající podporu," poděkoval fanouškům Micka. Slavia byla v základní části nejhorším týmem doma, v play out ale po úvodní prohře s Litvínovem na vlastním ledě čtyřikrát za sebou naplno bodovala. "My si dobře v kabině uvědomujeme, že na play out se nechodí s takovým nadšením jako na play-off. Proto v příštím ročníku uděláme vše pro to, abychom vrátili Slavii tam, kam patří," slíbil Micka.

K dnešní výhře přispěl osmadvacetiletý útočník jednou přihrávkou a v závěru zpestřil fanouškům podívanou boxerskou vložkou s hostujícím bekem Gordonem Baldwinem. "Tohle k hokeji patří. Oni v závěru několikrát krosčekovali Michala Vondrku, našeho nejlepšího hráče. Takové chování, navíc po konci utkání, tady nehodláme trpět, tak jsem tam najel. On dal jasný signál, že se chce prát, tak jsem neváhal a výzvu přijal," dodal s úsměvem urostlý útočník.

To už měl jeho tým v kapse výhru, která mu stačila k jistotě. I když domácí do půlky zápasu marně bušili do hostující obrany. Prolomit střeleckou nemohoucnost dokázal až Tomáš Hertl, jenž z dorážky překonal Jaroslava Hübla. V závěrečné třetině už domácí dvěma brankami rozhodli utkání. "My jsme dneska hráli přesně to, co jsme si řekli. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany a čekat na naší šanci. Po první brance jsme se uklidnili. Dominik Furch chytal skvěle a my ve třetí třetině definitivně odskočili soupeři," dodal Micka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články