Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec udolal Pardubice a vede v semifinále 2:1 na zápasy

Liberec - Hokejisté Liberce zdolali ve třetím semifinále play-off Pardubice 2:1 a ujali se v sérii na čtyři vítězné zápasy vedení 2:1. Bílí Tygři vedli po úvodní třetině 2:0 po dvou gólových akcích Jaroslava Kudrny, i když první trefa byla původně připsána Janu Víškovi. Hosté v úvodu druhé části už jen snížili díky Jiřímu Cetkovskému. Do branky Liberce se oproti nedělnímu druhém duelu na východě Čech vrátil místo Vošvrdy Pinc. Hosté se museli obejít bez potrestaného beka Píši a nadále mimo hru zůstal i útočník Elkins.

Bílí Tygři vstoupili do utkání náporem, pokoušeli se často o střelbu, ale Růžičku nepřekonali. Pardubice začaly postupem času také hrozit, v šesté minutě měl možnost Buchtele a pak po průniku střílel bekhendem Cetkovský. Vedení se dočkali ve 14. minutě domácí, když po Víškově nahození dorážel ještě Kudrna a puk se dostal za brankovou čáru. Rozhodčí Minář sice nejdříve rozpažil, ale pak se šli sudí poradit s videorozhodčím a gól uznali, i když jej připsali původně Víškovi, po jehož akci měl Růžička ještě puk pod betony a do branky jej dorazil až Kudrna.

"Jeli jsme tři na dva, Honza Víšek to tam bekhendem nahodil. Já jsem puk na chvíli viděl, stál tam, tak jsem do toho plácnul a jsem rád, že se to uznalo," řekl Kudrna. Proč gól sudí připsali nejdřív Víškovi, netušil. "To se zkuste zeptat rozhodčího," smál se Kudrna, ale byl především rád, že branka platila a pomohla k vítězství. "Pro nás je samozřejmě důležitá výhra, to byl jediný cíl. Jestli dá gól Franta nebo Pepa, je úplně jedno," doplnil Kudrna.

Kudrna se zapsal mezi střelce v 17. minutě, kdy při Rákosově vyloučení po objetí branky u levé tyče nadvakrát protlačil puk přes beton pardubického gólmana. Po 17 vteřinách druhého dějství šel pykat domácí Urban a za 37 sekund využil početní výhodu po důrazu před brankovištěm Cetkovský. Odpovědět mohl tečí Bulíř a v další šanci Bortňák. Při Drtinově vyloučení Růžička při tlaku domácích před brankovištěm odolal, v oslabení ohrozili Pince útočník Kolář a také Koukal.

Hosté sahali po vyrovnání, ale Pinc si poradil s Rákosovou šancí a se štěstím zpacifikoval i Somíkovo tečované nahození. Liberec odpověděl Vakovou tečí, pak Nedvěd v přesilovce sice Růžičku překonal, ale gól neplatil pro postavení hráče v brankovišti. Pardubicím nepomohly k vyrovnání v závěrečné části ani tři přesilovky za sebou, spolehlivý Pinc všechny pokusy hostů pokryl. Ani Růžička při brejcích Liberce neinkasoval, takže skóre zůstalo stejné. Nezměnila jej ani závěrečná power play hostů.

Bílí Tygři Liberec - HC Pardubice 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Kudrna (Víšek, Bulíř), 17. Kudrna (Bartovič, P. Nedvěd) - 21. Cetkovský (V. Kočí, Somík). Rozhodčí: Hribik, Minář - Horinek, Lhotský. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. Diváci: 7 500 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články