Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Repete, ve finále opět Ústí a Chomutov. Tradiční bitva začíná

Ústí nad Labem - Již potřetí za sebou změří ve finále play-off první ligy síly hokejisté Ústí nad Labem a Chomutova. Souboj dvou nejambicióznějších klubů soutěže rozhodne o soupeři nejhoršího extraligového celku pro barážovou sérii o příslušnost k elitě. Prvoligové finále začne ve středu v Ústí nad Labem, jeho vítěz bude znám nejpozději v pondělí 9. dubna, kdy je opět na ledě nejlepšího týmu dlouhodobé části na programu případný sedmý duel.

Utkání Chomutov - Ústí nad Labem
zdroj: ČT4

Ústečtí Lvi, kteří opanovali dlouhodobou část před svým nejbližším sokem o 12 bodů, si na cestě do finále počínali velmi suverénně. Třebíč zdolali 4:0 na zápasy a následně Jihlavu 4:1. Nyní se už nemohou dočkat vrcholu prvoligového ročníku. "Těšíme se, ta sezona je dlouhá, některé zápasy se v ní hrály skutečně jen tak nějak z povinnosti," řekl trenér Petr Rosol.

"Chomutov, který je naším očekávaným protivníkem, je samozřejmě silný soupeř, má dobré přesilovky, kvalitní beky s dobrou střelbou. V Chomutově není špatný hráč," vyjmenoval hlavní přednosti soupeře. "Samozřejmě máme soupeře nastudovaného, ale víc už bych toho prozrazovat nechtěl," dodal s úsměvem Rosol, podle něhož by se na chomutovském mužstvu neměla negativně podepsat ani nedávná nečekaná výměna trenérů.

"Nevím, jaký byl důvod té výměny, jestli šlo o špatnou hru nebo špatnou komunikaci mezi trenéry a hráči, takže těžko hodnotit, ale myslím, že to nebude mít vliv," přemítal Rosol na rošádou v průběhu semifinálové série, kdy zkušeného a respektovaného kouče Václava Sýkoru nahradil Jiří Doležal.

Chomutov na úvod play-off přešel přes Havlíčkův Brod také přesvědčivě 4:1, ale v semifinále proti Olomouci se Piráti hodně nadřeli a postoupili až díky vítězství 2:0 v rozhodujícím sedmém duelu před svými diváky. "Mužstvo vědělo, že by mělo hrát o postup. Byly tam určité herní problémy, a když se nedaří, tak to dolehne, zejména když soupeř srovná stav série z 1:3 na 3:3. V sedmém utkání už bylo ale vidět, že mužstvo ví, za čím jde a hrálo hru, kterou jsme chtěli předvádět. Beru jako určitou výhodu, že jsme to zvládli, kluky to rozhodně nakoplo," uvedl Doležal.

"Těším se na to, protože je to i pro mě nová zkušenost. V týmu jsou ale kluci, kteří už to absolvovali a vědí moc dobře, o čem to je. Musíme si dát pozor na větší kluziště v Ústí a odlišné odrazy kotoučů," varoval Doležal, jehož svěřenci si až o víkendu zajistili finálovou vstupenku. "Byli jsme pořád v zápřahu, zatímco Ústí čekalo a mělo herní pauzu, uvidíme, jak to bude týmům vyhovovat," doplnil Doležal.

Oba celky mají z posledních dvou ročníků, kdy se utkaly ve finále, vyrovnané účty - loni vyhráli Ústečtí Lvi sérii jednoznačně 4:0 na zápasy, předloni se radoval Chomutov po boji a výsledku 4:3 na utkání.

Historie finálových soubojů mezi Ústím a Chomutovem:

2006/2007: Ústí n.L. - Chomutov 3:2 na zápasy

2009/2010: Ústí n.L. - Chomutov 3:4 na zápasy

2010/2011: Ústí n.L. - Chomutov 4:0 na zápasy

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články